«Γεμίζει» το κέντρο, προσαρμόζεται στο πιο «ορθολογικό» 4-5-1

Από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας με τον Ανδρέα Τάτο, υπάρχει η διαπίστωση ότι στο… χορτάρι ο Λούκας Αλκαράθ θα στραφεί σε πιο ορθολογικές και ρεαλιστικές λύσεις.

Έγινε πολλή συζήτηση για το 4-4-2, στο οποίο ο Ισπανός τεχνικός έδειξε προτίμηση και εμμονή, στοιχίζοντας, ίσως, και βαθμούς (π.χ. στον αγώνα της Κρήτης με τον ΟΦΗ).

Η ενίσχυση της ομάδας με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά και η ελληνική πραγματικότητα, οδηγούν λογικά στην αναθεώρηση της φιλοσοφίας του Αλκαράθ.

Όπως σημείωσε στην ανάλυσή του ο Πέτρος Πασσαλής: «Τάτος από την άλλη με τον Ζαραδούκα είναι παίκτες με ποιότητα και θα έχουν να δώσουν αρκετά στην ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο να παίξει με 4-4-2 ο Αλκαράθ με την προσθήκη των παικτών. Προφανώς σαν συλλογισμός είναι να χρησιμοποιεί δύο αμυντικά χαφ για να σιγουρέψει την άμυνα και ο Τάτος αν και πλασματικά θα είναι στην επιθετική γραμμή, θα γυρίζει πίσω για να βοηθά. Ουσιαστικά ο σχηματισμός θα πάει στο 4-2-3-1» ή με απλά λόγια ένα σύστημα 4-5-1.
Με αυτή την θεωρητικά, πάντα, πιο «ορθολογική» αλλαγή, ο Αλκαράθ θέλει να δώσει λύση και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεσοεπιθετικά η ομάδα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τάτος έχει αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος, αλλά και ως επιτελικός μέσεος, δείχνει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις, ενώ και στη θητεία του στον Ατρόμητο δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο γήπεδο από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Λούκας Αλκαράθ.

To Top