Γερμανία: «Πακέτο μέτρων» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα!

Σε ένα πακέτο μέτρων που θα προτείνουν στην γερμανική κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει την σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, συμφώνησαν οι 36 επαγγελματικές ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Κρίστιαν Σάιφερτ.

Περιληπτικά, οι ομάδες συμφώνησαν πως αν επιτραπεί ξανά η παρουσία κόσμου στα γήπεδα, τότε δεν θα υπάρχουν θέσεις ορθίων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων των φιλοξενούμενων, δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα, ενώ οι γηπεδούχες ομάδες θα είναι υπεύθυνες για την συγκέντρωση πιστοποιητικών υγείας που θα αποδεικνύουν ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων δεν είναι φορείς του Covid-19.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των οπαδών που θα προτείνουν στην κυβέρνηση, ο Κρίστιαν Σάιφερτ δεν θέλησε να το οριοθετήσει αν και είπε πως κατά την γνώμη του ένας αριθμός 10.000 ακούγεται ρεαλιστικός.

Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας εμφανίστηκε θετικός στην εισαγωγή salary cup για να εξαλειφθούν οι οικονομικές ανισότητες, ξεκαθάρισε ότι η νέα σεζόν είναι εντελώς ξεχωριστή από την προηγούμενη και υπενθύμισε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε είναι προσωρινά.

Οι μαζικές συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες στην Γερμανία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με τις 36 ομάδες να συμφωνούν ότι μέσα στις επόμενες 14 ημέρες θα έχουν συμφωνήσει στο τελικό κείμενο με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα προτείνουν στην κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει την σταδιακή επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα.

To Top