Γερμανικά καρδιοχτύπια και πρόκριση στην παράταση… (video)

Αντε τώρα να πεις στον Γκάρι Λίνεκερ ότι έχει άδικο… Το ποδόσφαιρο είναι, πράγματι, ένα άθλημα, όπου παίζουν 11 εναντίον 11, αλλά στο τέλος αν όχι πάντα, συνήθως κερδίζουν οι Γερμανοί. Και έτσι έγινε στο Πόρτο Αλέγκρε, όπου οι «Αετοί» με χίλια ζόρια επικράτησαν με 2-1 στην παράταση των Αλγερινών και προκρίθηκαν στους «8» του Mundial.

Η παράταση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Γερμανία. Στο 92′ ο Σίρλε εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μίλερ και έστειλε την μπάλα στο «πλεκτό» με τους «Αετούς» να παίρνουν το προβάδισμα που άξιζαν με βάση τις ευκαιρίες που είχαν στο β’ ημίχρονο χωρίς, βέβαια, να είναι απολύτως ανώτεροι από τους Γερμανούς.

Η Αλγερία δεν τα παράτησε… Προσπάθησε να απαντήσει και στο 102′ απείλησε με τον Μοστεφά, όμως το 1-1 δεν έγινε και έτσι έληξε το α’ ημίχρονο ης παράτασης.

Στο β’ ημίχρονο, επί της ουσίας, η Γερμανία διαχειριζόταν το προβάδισμα της κόντρα σε μία Αλγερία που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε όχι λόγω ικανότητας, αλλά ελέω έλλειψης δυνάμεων… Και αυτό, μάλιστα, φάνηκε στη φάση του 118′ με το κόψιμο του Μπόατενγκ στον Σλιμανί.

Το 1-0, όμως, δεν ήταν το τελικό… Η Γερμανία στο 119′ βρήκε μπόσικη την άμυνα της Αλγερίας και με Εζίλ έκανε το 2-0 με την Αλγερία να μειώνει στο 121′ με τον Τζαμπού σε 2-1.

 

ΣΚΟΡΕΡ: 92′ Σίρλε, 119′ Εζίλ – 121′ Τζαμπού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 107′ Λαμ – 42′ Χαλίς

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: –

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70′ λ. τρ. Κεντίρα), Μέρτεσακερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (108′ λ.τρ. Κράμερ), Κρόος, Γκέτσε (46′ Σίρλε), Εζίλ, Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολί, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Μαντί, Χαλίς (97′ λ.τρ. Μπουγκέρα), Λασέν, Σουντανί (100′ Τζαμπού), Ταϊντέρ (78′ Μπραχίμι), Μοστεφά, Φεγκουλί, Σλιμανί.

To Top