Γερμανός διαιτητής στον τελικό της ντροπής

Η ΚΕΔ όρισε τον 38χρονο Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ για τον τελικό Κυπέλλου της… ντροπής και των άδειων καθισμάτων μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ το Σάββατο.

Θα είναι ο 38χρονος Γερμανός ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ, με βοηθούς τους Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Άχμιλερ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, όλοι τους Γερμανοί. Επίσης στο VAR θα βρίσκονται οι επίσης Γερμανοί Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς. Παρατηρητής θα είναι ο προερχόμενος από ΚΕΔ/ΕΠΟ, Λιφ Λίντμπεργκ.

Ο Τσβάιερ προέρχεται από την κατηγορία elite της UEFA, είναι διαιτητής στην Bundesliga από το 2009, ενώ στη λίστα της FIFA ανήκει από το 2012.

Ο Βερολινέζος διαιτητής έχει διευθύνει στο παρελθόν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ριέκα (2-1) για τα πλέι οφ του Champions League τη σεζόν 2017-2018, καθώς και το Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός (3-1) στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την ίδια σεζόν. Επίσης έχει σφυρίξει τον ΠΑΟΚ δύο φορές στους ομίλους του Europa League, στο 0-1 από τη Φιορεντίνα τη σεζόν 2014-2015 και στο 0-0 με την Μακάμπι Χάιφα τη σεζόν 2013-2014.

Πρόκειται για διαιτητή από το πάνω ράφι της UEFA, ο οποίος τη φετινή σεζόν πήρε τρεις ορισμούς στους ομίλους του Champions League και συγκεκριμένα στα παιχνίδια Τότεναμ – Μπαρτσελόνα (2-4), Παρί Σεν Ζερμέν – Νάπολι (2-2) και Ίντερ – Αϊντχόφεν (1-1) και έναν στη φάση των 16, στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους (2-0). Επίσης σφύριξε στο ματς της Σλάβια Πράγας – Τσέλσι (0-1) για τα προημιτελικά του φετινού Europa League.

To Top