Γεωργιάδης: “Ομόφωνη η απόφαση για το πόρισμα – Πρέπει να ακούσει η γ.σ. αυτά που ακούσαμε εμείς”

Κώστας Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη και υπεύθυνος νομικών θεμάτων, μίλησε με αφορμή την απόφαση από το σύνολο των φορέων του συλλόγου περί μη παραλαβής του πορίσματος και λήψης σχετικής απόφασης στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν παρελήφθη το πόρισμα στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, σημείωσε: «Κατά τη συζήτηση εμφανίστηκαν κάποιοι σοβαροί λόγοι, για τους οποίους προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να το πάρουμε. Δεν το πήραμε γιατί πρέπει αυτά που ακούστηκαν χθες να ακουστούν στη Γενική Συνέλευση και να παρθεί εκεί η απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα να είναι συλλογική, κυρίως γιατί και η ευθύνη πρέπει να είναι συλλογική. Η συγκεκριμένη απόφαση θα αφορά το αν κατ’ αρχήν θα παρθεί, διότι αυτά τα πράγματα πηγαίνουν μαζί! Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και να μην παρθεί το πόρισμα… είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Γ.Σ.. Κυρίως, όμως, έχει να κάνει με το χρονικό σημείο στο οποίο θα το παραλάβουμε. Υπ’ όψιν των μελών της Γ.Σ. θα τεθούν ορισμένα θέματα παρουσία και του εκπροσώπου της Nexia. Η απόφαση να μην παρθεί το πόρισμα χθες ήταν ομόφωνη».

 

Για το κατά πόσο ο ίδιος ο ορκωτός λογιστής της Nexia ξεχώρισε στη χθεσινή συνάντηση τον Λάμπρο Σκόρδα ως τον παράγοντα από τη διοίκηση της Π.Α.Ε. ο οποίος βοήθησε περισσότερο στην ανεύρεση εγγράφων, τόνισε: «Ισχύει η πληροφορία, το δήλωσε ευθαρσώς εις επήκοον όλων, ότι απ’ όλες τις διοικήσεις που πέρασαν, όσο γινόταν ο έλεγχος, η διοίκηση του κ. Σκόρδα στη σύντομη θητεία της τον βοήθησε καταλυτικά κι αποφασιστικά να μαζέψει το περισσότερο και πιο χρήσιμο υλικό για την έρευνά του, χωρίς παράλληλα να επέμβει στο παραμικρό. Έτσι είπε».

 

Για το κατά πόσο η Λέσχη θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει δυναμικότερα την Π.Α.Ε. Άρης, ως ελεγκτής αυτής, λόγω του γεγονότος ότι είναι ανακόλουθη σε ό,τι έχει υποσχεθεί μέχρι τώρα σε θέματα που άπτονται του άρθρου 99, του επενδυτή και του αγωνιστικού, υπογράμμισε: «Μέσα στις προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου του φορέα είναι να συζητηθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα στη γενική συνέλευση, που θα αφορά γενικότερα το διοικητικό του Άρη, είτε με πρόταση μομφής είτε με κάποιον άλλο τρόπο. Δε λήφθηκε απόφαση για πρόταση μομφής, αν και η δική μου άποψη είναι ότι επιβάλλεται να συμβεί αυτό, διότι ο Άρης δεν έχει άλλα περιθώρια, για να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα».

 

Για την κωλυσιεργία η οποία παρατηρείται από τους ανθρώπους του Άρη εδώ και δύο εβδομάδες στη σχεδίαση της επόμενης μέρας μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99, ενώ ήδη έρχονται κατασχετήρια και πιστωτές κινούνται εναντίον της Π.Α.Ε., δήλωσε: «Δεν είναι το Δ.Σ. της Λέσχης αυτό που θα πάρει την απόφαση. Η Π.Α.Ε. διάλεξε συγκεκριμένους συνεργάτες με τους οποίους θα προχωρούσε το θέμα. Η εντολή που έχουν πάρει ισχύει, και αυτοί που την έχουν πάρει για να προχωρήσουν το συγκεκριμένο θέμα θα πάρουν και την απόφαση. Δε θα δώσει η Λέσχη ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας εντολή στους νομικούς συμβούλους που απασχολούνται μ’ αυτήν την υπόθεση πώς θα ενεργήσουν. Η απόφαση και η ευθύνη είναι δική τους».

 

Για τις φήμες-ανακοινώσεις περί υποψηφίου-ων επενδυτών-ιδιοκτητών, ανέφερε: «Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Άρης αυτή τη στιγμή δεν έχει μιλήσει με κανέναν επενδυτή. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας ο οποίος θα δείξει ποιος είναι και, κυρίως, ποια είναι τα κεφάλαιά του. Η Α.Μ.Κ. έκλεισε και κανένας δε βρέθηκε να την καλύψει. Οι Α.Μ.Κ. δεν καλύπτονται ούτε με συνεντεύξεις Τύπου, ούτε με καλές προθέσεις, αλλά με μετρητά, τα οποία πρέπει να πηγαίνουν άμεσα στις ανάγκες της ομάδας. Όχι να μπαίνουν τη μία μέρα, να βγαίνουν την επομένη και στη συνέχεια να γίνεται διαχείριση.

 

Πρέπει να υπάρξει πολύς σκεπτικισμός για την επόμενη Α.Μ.Κ. και ενδεχομένως για κάποιες ρήτρες που πρέπει να μπουν ώστε να εξασφαλίζουν την πραγματική αξιοποίηση των επενδύσεων στις ανάγκες της ομάδας. Και κυρίως, να βρεθεί ένας πραγματικός επενδυτής, που πράγματι έχει κεφάλαια τα οποία θέλει και μπορεί να τα επενδύσει στην ομάδα. Εδώ η Λέσχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δε χρωστάει σε κανέναν, έχει λογαριασμούς που δε μπορεί κανείς να τους κατάσχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για την απόλυτη ασφάλεια, νόμιμη και ασφαλή χρηματοδότηση της Π.Α.Ε. Άρης».

Για τη γραπτή τοποθέτηση του Γιάννη Κωνσταντινίδη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και την αντίδραση της Λέσχης, επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι πως δεν είδα και πολύ μεγάλο… ενθουσιασμό στα μέλη του Δ.Σ.. Εδώ πέρα πρέπει να «μιλήσει» το μετρητό. Τα λόγια σώθηκαν. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι δε θα πρέπει να πάμε ξανά σε άγονε Α.Μ.Κ.. Θα μετρήσει πολύ αρνητικά και σε μια νέα προσπάθεια για το άρθρο 99. Πρέπει να συνδυαστεί το γεγονός της Α.Μ.Κ. με την πραγματική έλευση διαθεσίμων επενδυτικών κεφαλαίων για την ομάδα μας. Διαφορετικά θα γυρίσει μπούμερανγκ».

Τέλος, για την εντολή από τον Α.Σ. περί εκκένωσης των γραφείων της Λέσχης, κατέληξε: «Δεν ήταν κάτι καινούριο για εμάς, δε μας εξέπληξε. Δεν υπάρχει πρόβλημα επάνω σ’ αυτό, είναι κάτι που μας έχουν διαμηνύσει εδώ και μήνες, ότι επιθυμούν τους χώρους. Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση, να επιστρέψουμε και πάλι στα γραφεία όπου ήμασταν, να μας δοθούν κάποιοι χώροι δίπλα στην Π.Α.Ε.. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα υπάρξει συνεργασία με τον Α.Σ.».

To Top