Γεωργιάδης: “Πολλοί οι λόγοι της απόρριψης…”

O Κώστας Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Λέσχης, μίλησε σχετικά με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης στην αίτηση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

«Ειδοποιήθηκα την τελευταία στιγμή. Πήγα στο γραφείο των πτωχεύσεων. Δεν μπορώ να πάρω την απόφαση γιατί αυτή δεν έχει θεωρηθεί. Υπό πίεση έκανα μια ανάγνωση και είδα οι υπολογισμοί της ΠΑΕ ως προς το δημόσιο ήταν λανθασμένοι. Ήταν ουσιαστικά  λάθος οι υπολογισμοί για το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο 60%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παρουσιάσαμε το χρέος στα 27 εκ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι 20-21 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.

 

Έχει να κάνει με λανθασμένους υπολογισμούς. Προστέθηκαν στο ποσοστό των συναινούντων ρυθμισμένες οφειλές αλλά και οφειλές υπό αναστολή. Το δικαστήριο είπε απλά πως κακώς η ΠΑΕ υπολόγισε τα ρυθμισμένα αυτά ποσά. Ο τρόπος που παρουσιάζονται αυτά στην αίτηση παραβιάζει την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης προς τους πιστωτές, γιατί διακανονίστηκαν με διαφορετικό τρόπο τα οφειλόμενα. Άλλος παίκτης π.χ έπρεπε να πάρει τα χρήματα του σε ένα χρόνο και άλλος σε πέντε. Με άλλον επιδιώχθηκε κούρεμα σε ποσοστό 50%, με άλλους σε 80% κτλ, κάτι το οποίο το δικαστήριο δεν δέχτηκε. Μόλις πάρουμε αντίγραφο της απόφασης, θα μπορούμε να την αναλύσουμε. Επίσης, δεν έπεισε και το business plan».

 Για τους λόγους που δεν έπεισε το business plan, είπε: «Γιατί προσκομίσαμε διάφορα ανυπόγραφα έγγραφα για να αποδείξουμε τα μελλοντικά μας έσοδα. Ενώ έπρεπε να προσκομίσουμε, τουλάχιστον για την προηγούμενη πενταετία, αντίγραφα από τα επίσημα βιβλία, εκκαθαριστικά και φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών, πορίσματα ή αποτελέσματα οικονομικών ελέγχων για την προηγούμενη πενταετία, για να κάνει μια πιθανολόγηση για την επόμενη πενταετία. Μάλιστα, μου έκανε εντύπωση ότι έλεγε ότι στο 44 δεν ήμασταν συνεπής με τους ιδιώτες, μόνο με το δημόσιο. Έφερε ως παράδειγμα τους Γκίτκο, Μαλλού και Δέλλιο. Αυτοί ήταν οι τρεις κεντρικοί άξονες, για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση. Επίσης, δεν πείστηκε ότι η ομάδα δε θα υποβιβαστεί».

 Για το ότι ακούγαμε ότι η αίτηση ήταν απολύτως πλήρης, ανέφερε: «Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, η αίτηση ήταν απολύτως εσφαλμένη. Αυτό το λέει και η απόφαση».

 Για τις ευθύνες, τόνισε: «Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. του μεγαλομετόχου της ομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε. Ήδη σήμερα θα έχουμε συνάντηση για να δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να προβούμε άμεσα σε ενέργειες».

 Για το αν μπορεί να γίνει νέα αίτηση, επεσήμανε: «Ναι, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη και αύριο, θεωρητικά. Μπορούμε να κάνουμε ή νέα αίτηση ή να κάνουμε έφεση στην απόφαση για αυτήν την αίτηση. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος».

 Για το αν υπάρχει περίπτωση το δικαστήριο να εγκρίνει την νέα αίτηση, μετά το σημερινό «ναυάγιο», σημείωσε: «Πρέπει να υποστηρίξουμε ότι κάποια πράγματα που υπολόγιζα λάθος, τα υπολογίζω τώρα σωστά και ότι υπήρχαν κάποια περιστατικά που άλλαξαν την κατάσταση που υπήρχε, όταν εκδικάστηκε η αίτηση την πρώτη φορά. Δε ξέρω αν θα μπορέσει να δοθεί η προσωρινή διαταγή».

 Για το αν υπάρχει κίνδυνος μη ορισμού του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό, υπογράμμισε: «Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν είμαι έτοιμος να το απαντήσω. Ας μη μιλήσω για πράγματα που δε ξέρω».

 Για το πώς γίνεται να συναινεί το ΙΚΑ και το δημόσιο, να υπάρχει η στήριξη των μεγαλοπιστωτών και να απορρίπτεται η αίτηση, είπε: «Στην αίτηση συμπεριλάβαμε ποσά που ήταν ή ρυθμισμένα, ή τελούσαν υπό αναστολή. Η απόφαση είπε ότι αυτά τα ποσά δεν είναι αντικείμενο της δίκης. Αντικείμενο της δίκης είναι τα ποσά που είναι ληξιπρόθεσμα και βεβαιωμένα και δεν είναι υπό αναστολή ή ρύθμιση πάνω σε οποιαδήποτε διάταξη. Δε ξέρω αν το ήξεραν αυτό οι νομικοί. Θυμάμαι ότι το καλοκαίρι το έλεγε ο κ. Σκόρδας και δέχτηκε αμφισβήτηση».

 Για το ότι ο Άρης είχε πάρει βεβαίωση από τη ΦΕΚ ότι τα χρέη προς το δημόσιο ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ και όχι 14, ανέφερε: «Λήφθηκε υπόψη από το δικαστήριο και συνέβη αυτό που σας είπα πριν. Ο Άρης παρουσίασε μεγαλύτερο ποσοστό συναινούντων πιστωτών και δε συμπληρώθηκε το 60%. Μόνο τα ληξιπρόθεσμα είναι βεβαιωμένα. Καλύτερα να πάρουμε το αντίγραφο της απόφασης και μετά να πούμε περισσότερα».

 Για το πού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες, σημείωσε: «Σε αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Αυτό είναι αυτονόητο. Σε κανέναν άλλο».

 Τέλος, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο: «Να μείνει ο κόσμος κοντά στην ομάδα και όλοι να ενεργούμε με περισσότερη υπευθυνότητα. Με αυτή τη λογική θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας».

To Top