Γεωργιάδης: «Τρελαίνομαι όταν χάνω – Εγγυώμαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το 5/5»

Ηρθε στον Αρη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να βοηθήσει την προσπάθεια για την άνοδο. Ο λόγος για τον Νίκο Γεωργιάδη, τον δεξιό οπισθοφύλακα των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος μίλησε σχετικά με την πίστη του για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης. 

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το πόσο διαφορετικά βλέπει πλέον τα πράγματα: «Η ομάδα γενικώς έχει οργανωθεί πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που προέχει, βέβαια, είναι ο αγωνιστικός χώρος. Κι εκεί, όμως, πιστεύω πως απέναντι στον Πανσερραϊκό αποδείξαμε πως η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο».

Για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα από τη μέρα που ήρθε στον Αρη: «Είναι γεγονός πως κάθε μέρα που περνάει, βελτιωνόμαστε. Η ομάδα έχει πολλούς καινούριους παίκτες, που χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα για να δέσουν μεταξύ τους. Εκτός όλων των άλλων εμείς είχαμε ένα ακόμη μειονέκτημα, το ότι δεν είχαμε περιθώρια, επειδή η ομάδα είχε μείνει πίσω.

Παίζαμε συνεχώς και παίζουμε με το μαχαίρι στο λαιμό. Συν τοις άλλοις, όλο αυτό το διάστημα, ο Πανσερραϊκός δεν έχανε ούτε βαθμό κι αυτό είναι δεδομένο πως δημιουργούσε πίεση. Η ομάδα, όμως, παρουσιάζει συνεχώς βελτιωμένο πρόσωπο. Αποκορύφωμα ήταν το ματς με τον Πανσερραϊκό».

Για το αν τον ξάφνιασε η εικόνα του Πανσερραϊκού: «Δεν είμαι της άποψης πως ήταν κακός ο Πανσερραϊκός, αλλά ότι ήμασταν καλοί εμείς. Εχω την αίσθηση πως αν η τωρινή ομάδα του Αρη ήταν μαζί από το καλοκαίρι, θα ήμασταν τουλάχιστον 10-15 βαθμούς μπροστά από τους υπόλοιπους και δεν θα υπήρχε τώρα η παραμικρή αμφισβήτηση για το ποια ομάδα θα βγει κατηγορία.

Ο χρόνος, όμως, ήταν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Ακόμη και ισόβαθμοι να ήμασταν τώρα, όλοι θα ξέραμε ποια ομάδα θα ανέβει κατηγορία. Πάντως, ο Πανσερραϊκός εξακολουθεί να έχει δύσκολα ματς, επομένως δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα».

Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Για εμάς είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε το 5/5 αν διατηρήσουμε την απόδοση και τη συγκέντρωση που είχαμε απέναντι στον Πανσερραϊκό. Βέβαια ποδόσφαιρο είναι κι αν δεν προσπαθήσεις ή αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, έχεις πρόβλημα».

Για το δυναμισμό στο παιχνίδι του και την ομιλία του στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό: «Είναι κάτι που έχει κουράσει. Ετσι αγωνίζομαι, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου όπου κι αν παίζω. Ετσι είναι το στυλ μου. Δεν θέλω να χάνω από κανένα, θέλω να κερδίζω πάντα, όταν χάνω με πειράζει και τρελαίνομαι. Συχνά-πυκνά ξεφεύγω στον αγωνιστικό χώρο και βγάζω νεύρα και δύναμη, αλλά έτσι είμαι. Δεν θέλω να σχολιάσω την ομιλία στα αποδυτήρια, είναι κάτι που αφορά μόνο το χώρο μας. Δεν θέλω να νομίζουν κάποιοι πως είμαι κάποιος, απλώς είπα 1-2 κουβέντες παραπάνω λόγω της εμπειρίας μου».

Για την εν γένει αμφισβήτηση της ομάδας: «Ερχόμενος στην ομάδα του Αρη τα γνώριζα όλα αυτά, πολύ δε περισσότερο ήξερα τι θα συμβεί προς το πρόσωπό μου λόγω του παρελθόντος. Ενας επαγγελματίας παίκτης, πάντως, δεν πρέπει να μένει σε αυτά. Τώρα που ζω τον Αρη από μέσα και καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ομάδα είναι, αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα. Ο καθένας, πάντως, πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του. Η αμφισβήτηση θα υπάρχει πάντα, όλο και κάποιος θα πει κάτι αρνητικό. Εσύ απλά πρέπει να κοιτάς τον εαυτό σου και το αγωνιστικό κομμάτι. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Αν δεν εκπληρώσουμε τους στόχους μας, θα βγω και θα πω ότι είμαστε αποτυχημένοι. Δεν κρύβω πάντως ότι πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους προπονητές. Να είστε σίγουροι ότι αν είχαμε περιθώρια χρόνου δεν θα κάναμε τέτοιες κουβέντες αυτή τη στιγμή».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Οπως βλέπουν όλοι, σίγουρα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Ο Καλαϊτζίδης έχει πάρα πολλά χρόνια στην προπονητική, έχει τεράστια εμπειρία, ειδικά σε σχέση με τον Σίνισα που είναι ένας φέρελπις προπονητής, ο οποίος θέλει χρόνο. Η δικαιολογία, βέβαια, είναι πως έπεσε σε μια ομάδα στα βαθιά απευθείας. Ηρθε σε μια τεράστια ομάδα με τεράστια πίεση, χωρίς να έχει περιθώριο λάθους. Η λύση με τον κύριο Καλαϊτζίδη ήταν ξεκάθαρα προς όφελος της ομάδας, με βάση και το χρόνο στον οποίο συνέβη».

Στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Αρη για τις τελευταίες αγωνιστικές: «Να συνεχίζουν να μας στηρίζουν εντός κι εκτός έδρας, όπως κάνουν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά μας, εγγυώμαι πως θα κάνουμε τα πάντα τουλάχιστον για το 5/5. Αμέσως μετά θα κάνουμε ταμείο».

To Top