Γιάνκοβιτς: «θα προσεγγίσουμε το ματς απέναντι στον Άρη ως αουτσάιντερ»

Η Καρδίτσα κέρδισε τον Προμηθέα με 101-72, σε αγώνα για την 13η αγωνιστική της Basket League και ο φόργουορντ των νικητών, Βλάντο Γιάνκοβιτς, έκανε αναφορά και στον επερχόμενο αγώνα κόντρα στον Άρη. Αναλυτικά είπε:

Για την νίκη επί του Προμηθέα: «Ο Προμηθέας είναι μια εξαιρετική ομάδα και έτυχε να τους υποδεχτούμε μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Γαλλία. Είχαμε να προετοιμαστούμε μια εβδομάδα για το παιχνίδι, κατά κύριο λόγο η ομάδα ήταν χωρίς άγχος. Είχαμε συζητήσει αρκετά και για το παιχνίδι και τακτικά. Νομίζω ότι το πλάνο και το σχέδιο ήταν 100% επιτυχημένο».

Για το αν τους βοήθησε η νίκη με τον Απόλλωνα: «Σίγουρα έφυγε ένα μεγάλο βάρος, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Για εκείνη τη στιγμή σκεφτόμασταν την παραμονή στην κατηγορία, αλλά σε γενικές γραμμές έδωσε ένα μεγάλο μπουστάρισμα για τη συνέχεια. Είμαστε μια καλή ομάδα και αυτήν τη στιγμή την αδικεί η θέση στην οποία βρισκόμαστε, γιατί είμαστε και μια καινούρια ομάδα».

Για τον επερχόμενο (14/01) αγώνα με τον Άρη: «Προς το παρόν απολαμβάνω τις δύο μέρες ρεπό. Από ‘κει και πέρα, βάζοντας τα κεφάλια μέσα και πηγαίνοντας για το ματς της Κυριακής, κρίνω ότι θα προσεγγίσουμε και αυτό το ματς ως αουτσάιντερ. Όπως πρέπει, γιατί έτσι δεν έχεις άγχος και παίζεις πιο καλά και πιο ωραία. Νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα μας στηρίξει ο κόσμος ξανά. Θα είναι πολύ ωραίος αγώνας».

Για την απόφασή του να συνεχίσει στην Καρδίτσα: «Με αυτήν την απόφαση μπήκα σε μια θέση που δεν είχα ξανά βάλει τον εαυτό μου, δηλαδή να παλεύουμε για την σωτηρία. Ήταν μια εμπειρία που ήθελα να ζήσω και τη δέχτηκα με χαρά και ενθουσιασμό. Είμαι ένας άνθρωπος δεν φοβάται τις ευθύνες και την πρόκληση. Δικαιωμένος θα νιώσω στο τέλος. Προς το παρόν νιώθω πολύ καλά, νιώθω χρήσιμος, καταλύτης».

Για το αν σκέφτεται την περίπτωση να βρεθεί στην Εθνική: «Ελπίζω να είμαι μέσα σε κάποια λίστα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αποφασίζω εγώ. Έχει μπει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος που βλέπει πάρα πολύ μπάσκετ κάθε μέρα, ο Βασίλης Σπανούλης. Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι σε κάτι τέτοιο, το έχω ανάγκη, αλλά δεν το αποφασίζω εγώ. Ελπίζω επιτέλους να πάει καλά η Εθνική, γιατί το έχει πολύ ανάγκη η νεολαία και ο επόμενος νέος “κύκλος” παιδιών που βγαίνει».

To Top