ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιάνκοβιτς, η… εξομολόγηση: “Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Άρη!”

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα παίξει για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε τελικό κυπέλλου, αυτή τη φορά με τον Άρη, στον οποίο όπως ο ίδιος είπε οφείλει ένα ευχαριστώ για την ευκαιρία που του δίνει.

Χθες, λίγο πριν την πρώτη προπόνηση μετά την θριαμβευτική πρόκριση επί της ΑΕΚ εξήγησε πως “το άγχος και η πίεση είναι από την πλευρά του φαβορί. Είτε προκριθεί ο Ολυμπιακός, είτε προκριθεί ο Παναθηναϊκοί, αυτοί θα είναι το φαβορί. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε, για να κερδίσουμε. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους μας και για την ομάδα και ποτέ δεν ξέρεις”.

Ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο φετινός Άρης δεν είναι στο επίπεδο των τριών προηγούμενων αντιπάλων του στον τελικό του κυπέλλου και απάντησε: “Νομίζω ότι έχει χτιστεί ένα σύνολο πάρα πολύ δυνατό. Ο Άρης χρονιά με τη χρονιά δυναμώνει και γίνεται καλύτερη ομάδα. Δεν θα είναι τόσο εύκολο τουλάχιστον για τους άλλους αυτή τη φορά. Εξαρτάται και που θα γίνει το παιχνίδι, αν θα έχουμε και τον κόσμο μαζί μας, όλα αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους. Το σημαντικότερο είναι να μπούμε μέσα και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι όταν έρθει η ώρα”.

Για το σχόλιο του Δημήτρη Πρίφτη πως κόσμος και ομάδα έγιναν ένα επεσήμανε ότι “νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που ήταν στο γήπεδο και δεν χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι. Όλο αυτό που βγάλαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι ήταν κάτι που χρειαζόμασταν. Προσωπικά για δικούς μου λόγους το χρειαζόμουν πάρα πολύ να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό. Ξέρω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι αναμνήσεις της καριέρας του, ότι αυτά μένουν, ότι είναι δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσεις. Έχω κάποιες εμπειρίες και χαίρομαι που βοήθησα να κερδίσουμε”.

“Έχω υπερβάλλει στο να πιέζω τον εαυτό μου”

Ρωτήθηκε αν νιώθει παραπάνω πίεση ο ίδιος λόγω των προσδοκιών και των απαιτήσεων του κόσμου στο πρόσωπό του, αλλά και του ίδιου μετά το όχι καλό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς σε προσωπικό επίπεδο και απάντησε: “Νιώθω μόνος μου μια πίεση και νομίζω ότι έχω υπερβάλλει λίγο στο να πιέζω τον εαυτό μου, στο να παίζω καλά. Θέλοντας να βοηθήσω, νομίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να περιορίζομαι. Αυτό στο οποίο πρέπει να συγκεντρωθώ και να είναι οδηγός από εδώ και πέρα είναι απλά να παίξω αυτό που ξέρω”.

Για το αν ο Άρης μετά από αυτή τη νίκη – πρόκριση μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα είπε πως “αν σκεφτόμαστε πάρα πολύ το τι και το πως, θα μας καταπιεί. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι όταν έρθει η ώρα του. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κάθε παιχνίδι μεμονωμένα”.

Σε ερώτηση ποιον από τους Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό προτιμά από καθαρά αγωνιστικής άποψης στον τελικό απάντησε: “Είναι δύσκολη ερώτηση για μένα. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Να διαλέξω μεταξύ μιας ομάδας που έχει έξι ευρωπαϊκά από μια που έχει τρία; Νομίζω ότι θα θέλαμε όποια είναι στην χειρότερη κατάσταση τότε…”.

Για το αν έχει μπει η ιδέα στο μυαλό του να μείνει στον Άρη απάντησε: “Περνάει από το μυαλό μου φυσικά. Ευχαριστώ όλους όσοι με έφεραν εδώ και με επέλεξαν να έρθω σε μια δύσκολη στιγμή. Εγώ θέλω να παίζω το μπάσκετ που ξέρω, να γυρίσω στο να παίζω όσο πιο κοντά γίνεται στις δυνατότητές μου και να βοηθάω την ομάδα μου. Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Άρη που μου δίνει την ευκαιρία. Θα δούμε…”.

To Top