ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιάννης: “Σπουδαίος ο Γκάλης, μεγάλη τιμή ότι θα μπει στο Hall Of Fame, χωρίς να έχει παίξει στο ΝΒΑ”

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν οι σημερινοί φιλοξενούμενοι της εκπομπής “Pick ‘n’ roll” του COSMOTE TV, παρουσιάστηκαν σαν σε αγώνα του ΝΒΑ, έκαναν την αγαπημένη τους χειραψία και εν συνεχεία μίλησαν επί δύοώρες… αυστηρά για μπάσκετ.

Αναλυτικά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο μίλησαν:

Για το νιγηριανό όνομα του Γιάννη, το Ούγκο:

Γιάννης: Με λένε Ούγκο. Γιάννης Ούγκο Αντετοκούνμπο, αυτό έχω στην ταυτότητα. Ο Καμπερίδης με λέει έτσι και οι συμπαίκτες μου. Και ο Έκπε Ούντο με έλεγε έτσι. Το Ούγκο είναι ένα σπάνιο πουλί στην Νιγηρία.

Για το νούμερο 34 που φοράει στο ΝΒΑ:

Γιάννης: Το Νο. 34 το διάλεξα επειδή η μητέρα μου γεννήθηκε το 1964 και ο πατέρας μου το 1963. Οπότε πήρα το 3 και το 4 από τα δύο νούμερα και έφτιαξα το 34.

Για το μήνυμα που τους πέρασαν οι γονείς τους μεγαλώνοντας:

Γιάννης: Οι γονείς μου πάντα βοηθούσαν τον συνάνθρωπο τους. Αυτό μας πέρασαν και προσπαθούμε να ακολουθούμε του παράδειγμα τους.

Θανάσης: Στη ζωή πρέπει να δουλεύεις σκληρά, να έχεις κάτω το κεφάλι.

“Πάντα θα είναι μαζί μας η Ελλάδα”

Για την υπερηφάνεια που αισθάνονται εκπροσωπώντας την Ελλάδα:

Γιάννης: Αυτό που μπορεί να δει ο κόσμος είναι ότι πάντα εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Και ο Θανάσης που είναι στην Ισπανία και εγώ στην Αμερική. Μεγαλώσαμε εδώ, πήγαμε σχολείο εδώ. Πάντα θα είναι μαζί μας η Ελλάδα και θα την εκπροσωπούμε.

Για την απόφαση του Γιάννη να μην υπογράψει πάνω στη σημαία έπειτα από έναν αγώνα των Bucks:

Γιάννης: Δεν γινόταν να βάλω αυτόγραφο στη σημαία Αυτό είναι κάτι που μου είχε πει ο Θανάσης. Ήμασταν στο “Antetokounbros” πέρυσι και μου είχε πει ο Θανάσης ότι δεν το κάνουμε. Την σημαία την τιμάμε.

Για τους Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο και το αν αισθάνονται βαρύ το όνομα του κουβαλούν:

Θανάσης: Βελτιώνονται και οι δύο. Ο Κώστας το καλοκαίρι δούλεψε σκληρά και το πήρε σοβαρά. Είχαμε μια απογοήτευση πέρυσι, δεν μπορούσε να παίξει στο Ντέιτον. Ο Κώστας δεν έχει ταβάνι. Και ο Άλεξ μας βλέπει που το έχουμε πάρει σοβαρά. Πιο πολύ άγχος έχουν να πουν το όνομα, παρά να το σηκώσουν. Δεν έχουν άγχος, το διασκεδάζουν.

Για τη φετινή πορεία της Ανδόρα:

Θανάσης: Κάναμε τρομερή πορεία και καταφέραμε να παίξαμε στο Final Four του Copa Del Rey. Ήταν σπουδαίο που νικήσαμε τη Ρεάλ στα playoffs και οδηγήσαμε τη σειρά σε τρίτο ματς.

Για την σκληρή δουλειά:

Γιάννης: Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι με τη σκληρή δουλειά ανταμείβεσαι. Εγώ ξέρω τι έκανα εγώ, ο προπονητής μου και ο Θανάσης πίσω από τις κουρτίνες. Δώσαμε έμφαση στο να γίνουμε καλύτεροι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ύστερα από κάθε ματς που δεν παίζουμε καλά ως ομάδα ή δεν παίζω εγώ καλά, πηγαίνω και κάνω σουτ. Το γήπεδο με βοηθά να ηρεμώ. Είμαι ανταγωνιστικός και αν πάω σπίτι μου θα σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι.

Για τους εννέα πόντους που έβαλε ο Γιάννης κόντρα στον Ντρέιμοντ Γκριν:

Γιάννης: Δεν ήταν μόνο ο Γκριν. Επαιξαν σπουδαία άμυνα. Προσπαθούσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να βρουν ρυθμό. Ήξερα ότι με ένα “μπραφ” θα βρω ρυθμό όποτε θέλω, αλλά δεν το έκανα. Με μάρκαραν τρία άτομα.

“Δεν ξέρω εάν θα πήγαινα στους Γουόριορς”

Για το ότι οι φίλαθλοι των Γουόριορς θα τον ήθελαν στην ομάδα τους:

Γιάννης: Δεν ξέρω αν θα πήγαινα. Έχουν τον Ντουράντ, τον Κάρι, τον Γκριν, τον Τόμπσον, μεγάλους παίκτες. Είναι κολακευτικό να σε θέλουν στους Γουόριορς, αλλά είναι υπερομάδα”.

Για την πρώτη χρονιά του Θανάση στην Ισπανία:

Γιάννης: Είμαι πολύ περήφανος για τον Θανάση. Τον βοήθησε πολύ η μετακόμιση στην Ισπανία, Έκανε φοβερή χρονιά, αντιμετώπισε σπουδαίους παίκτες. Πίστευα ότι θα του κάνει καλό και του έκανε. Είναι άλλο να παίζεις στη D-League και άλλο κόντρα στη Ρεάλ στα Playoffs. Το πιο σημαντικό είναι ότι έγινε καλύτερος παίκτης.

Για το αν δεν πήγαινε τελικά τόσο νωρίς στο ΝΒΑ και έπαιζε στη Σαραγόσα:

Γιάννης: Δεν θα άλλαζε κάτι στον χαρακτήρα μου. Ξέρω τι άνθρωπος είμαι και πόση δουλειά κάνω καθημερινά για να γίνω καλύτερος.

Για το αν είχε άλλο στυλ παιχνιδιού στην Ευρώπη:

Γιάννης: Γιατί όχι; Μπορεί σε κάποιες ομάδες το μπάσκετ να είναι πιο αργό. Σε άλλες, όπως είναι η Ανδόρα, παίζουν γρήγορο μπάσκετ. Θα πήγαινα σε ομάδα όπου θα ταίριαζα καλύτερα. Ο Ούντο δεν έπαιζε στο ΝΒΑ αλλά ήρθε στην Ευρώπη και βγήκε MVP. Στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικό το μπάσκετ. Πρέπει να μπορείς να σουτάρεις καλά.

“Είμαι γεννημένος σουτέρ”

Για το μακρινό του σουτ:

Γιάννης: Δεν το σκέφτομαι καν. Είμαι γεννημένος σουτέρ. Το δουλεύω κάθε μέρα. Χθες έφυγα από το γήπεδο στις 23:30. Πήγα στο γήπεδο στις 09:00, στου Ζωγράφου, έβαλα 300 σουτ. Έκανα τις δουλειές μου, γύρισα, έβαλα πάλι 300. Δεν με τσατίζει. Και σουτέρ να ήμουν πάλι το ίδιο θα κάνω.

Για το αν ψήφισε τον εαυτό του για το All-Star Game:

Γιάννης: Οχι δεν ψήφισα τον εαυτό μου.

Για το ποιό από τα φετινά ρεκόρ του τον έκαναν ευτυχισμένο:

Γιάννης: Όταν γυρίσαμε από την Φιλαδέλφεια. Η βραδιά που μπήκαμε στα Playoffs. Ήμασταν όλοι πολύ κοντά στην Ανατολή. Όταν μπήκαμε στα Playoffs μου έφυγε το άγχος.

Για τον Νίκο Γκάλη:

Γιάννης Είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι μεγάλη τιμή ότι θα μπει στο Hall Of Fame, χωρίς να έχει παίξει στο ΝΒΑ.

“Θέλω να έχω 12 στρατιώτες πίσω μου”

Για τους μακροπρόθεσμους στόχους του:

Γιάννης: Θα ήθελα να είμαι ένας ηγέτης που θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Θέλω να έχω 12-15 στρατιώτες πίσω μου. Θέλω να βελτιωθώ και ως συμπαίκτης. Όχι μόνο στην Εθνική, αλλά και στο ΝΒΑ.

Για τον δικό του ρόλο ως ηγέτης στους Bucks:

Γιάννης: Προσπαθώ να είμαι χαμηλών τόνων. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να πάω στον Τζέισον Τέρι, που είναι 39 ετών και να του πω: “Κάνε αυτό“. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι είσαι εκεί. Οι βετεράνοι αποδέχτηκαν το ρόλο μου ως ηγέτης και με βοήθησε πολύ και ο Τζέισον Κιντ, μου έλεγε ότι θα μου μάθει πώς να είμαι ηγέτης. Είναι τρομερός ο Κιντ. Ξέρει πώς νιώθεις, καταλαβαίνει. Έχει παίξει και το σέβεσαι. Αν σου πει κάτι εκείνος, το δέχεσαι πιο εύκολα.

Για τον Λούκα Ντόντσιτς:

Θανάσης: Σουτάρει καλά, διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά, ντριμπλάρει καλά, το κορμί του είναι έτοιμο, είναι άντρας. Είναι σε πολύ μικρή ηλικία και μπορεί να κάνει τα πάντα. Τι μπορεί να βελτιώσει; Πόσο ακόμα μπορεί να πάει;

Γιάννης: Το κορμί του είναι έτοιμο. Θέλω να δω που μπορεί να φτάσει.

“Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου”

Για το ταβάνι του ως παίκτης:

Γιάννης: Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου. Μπορώ να γίνω καλύτερος σουτέρ, να ντριμπλάρω καλύτερα, να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι.

Για το νικητήριο buzzer beater με τους Νικς:

Γιάννης: Είναι το όνειρο κάθε παίκτη. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχα χάσει ένα σουτ με τους Μάβερικς. Μου έλεγαν να μην στενοχωριέμαι ότι κάποια σουτ θα μπουν. Μια εβδομάδα μετά το έβαλα.

Για το αν προτιμάει μία τάπα ή ένα κάρφωμα:

Γιάννης: Ανάλογα με τις καταστάσεις, τι είναι πιο σημαντικό. Αν το ματς είναι ντέρμπι, ισοπαλία, θα με φτιάξει πιο πολύ η τάπα.

Για τον πρώτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

Γιάννης: Ήταν καλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς, αλλά θα μπορούσε να παίξει καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει».

Για την ομάδα που υποστηρίζει:

Γιάννης: Φιλαθλητικός.

To Top