ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννάκης: “Δεν υπήρχαμε, ζητάμε συγνώμη”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε σε πρώτο πληθυντικό και υπογράμμισε πως ο Άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους όλης της ομάδας. 

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη μεγάλη νίκη του. Εύχομαι η φετινή του πορεία να είναι έναυσμα για να βρεθούν στην ομάδα και παιδιά από την Πάτρα. Ελέγξχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου τον αγώνα, βάλαμε δύσκολα στον Προμηθέα, ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Μετά εξαφανιστήκαμε. Ζητάμε συγνώμη, δεν υπήρχαμε”.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του υπογράμμισε: “Δεν έγινε κάτι που μας χάλασε. Χάσαμε όλες τις προσωπικές μάχες, μας κέρδισαν πολύ εύκολα. Πρέπει να παλέψει η ομάδα και να μάθει σημασία έχει η επόμενη κατοχή. Έχω περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Σκύβεις το κεφάλι, μπαίνεις στο γήπεδο με μάτι που γυαλίζει στην προπόνηση και μετά στον αγώνα, ανεξάρτητα από τα όποια λάθη τακτικής ή της ποιότητας. Χάσαμε από μια ομάδα με 30 πόντους που είχε 26% στα τρίποντα και 40% στα δίποντα. Δεν υπήρχαμε στο γήπεδο”.

Αναλύοντας τον αγώνα είπε ότι “μπήκαν όλα τα παιδιά να παίξουν. Κάποιος έκανε κάποιο λάθος, κάποιος έχανε ένα λέι απ,  έχανε κάποια αμυνα, ψάξαμε κάποια σχήματα να βρούμε, αλλά δεν βάζαμε ούτε λέι απ. Είχαμε 30% στα δίποντα και 9,5% στα τρίποντα. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν παλέψαμε”.

Ρωτήθηκε αν αυτή εικόνα αλλάζει και απάντησε: “Δεν υπάρχει τίποτα που δεν αλλάζει. Δεν είχαμε αυτή την εικόνα… Μέσα σε ένα ημίχρονο να παρουσιαζόματε έτσι… από ημίχρονο σε ημίχρονο;”

Ρωτήθηκε για τις αλλαγές στο ρόστερ και απάντησε: “Περιμένουμε ένα παιδί (Μποχωρίδης), προσπαθούμε να βρούμε λύσεις εφικτές για την ομάδα, ψάχνουμε εδώ και καιρό. Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Στο άλλο παιχνίδι θα είμαστε διαφορετικοί”.

Πήρε θέση και για το θέμα του Πέτγουεϊ: “Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάποια προβλήματα και κάνει μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα. Είναι εξαίρετος χαρακτήρας. Έχει να κάνει προπόνηση με την ομάδα 10 μέρες και κατέβηκε μόνο και μόνο για να βοηθήσει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τη δική του ιστορία στο παιχνίδι και δεν δίνει δικαιώματα. Αισθάνθηκε έναν ενευρισμό… Υπερβάλλουμε, αν και καταλαβαίνω την πικρία του κόσμου, γιατί δεν έχει μάθει σε τέτοια αποτελέσματα. Ο Μπρεντ είναι καλός χαρακτήρας. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πάρα πολύ”, ενώ πρόσθεσε πως “όπως με τον Μπρεντ (για τον τραυματισμό του) το ίδιο ισχύει και για τον Φλιώνη, που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, ο Αθηναίου ήρθε τραυματίας από την Εθνική, αλλά αυτά δεν είναι δικαιολογίες”.

Για τον κόσμο του Άρη που δικαιολογημένα έκανε παράπονα είπε: “Όταν ήρθα, είπα ότι είναι ένα μεγάλο κτήμα ο Άρης, σε όλη την Ελλάδα και έχει χρυσάφι από κάτω. Οι άνθρωποι του Άρη πρέπει να συσπειρωθούν. Τον κόσμο τον έφεραν στην ομάδα οι παίκτες του ’79 με το πρώτο πρωτάθλημα και μετά το όραμα 4-5 Θεσσαλονικέων που υποστήριξαν οικονομικά την ομάδα και πήρε τους παίκτες που παρακίνησαν όλη την Ελλάδα. Τώρα είναι η σειρά του κόσμου να έρθει δίπλα στην ομάδα και να σκάψουμε όλοι για να βγάλουμε το χρυσάφι. Ο κόσμος είναι η ομάδα, ο Άρης είναι υπεράνω όλων και αυτοί που τον αγαπούν θα είναι στο γήπεδο για να δίνουν την ατμόσφαιρα για την οποία έγιναν υπερήφανοι. Είναι η ομάδα που μπορεί να δώσει ώθηση σε όλο το σύλλογο, άσχετα με το σημερινό αποτέλεμα. Γι’ αυτό ήρθα. Ήξερα ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτά. Πάντα πιστεύω στον Άρη. Αύριο είναι μια άλλη μέρα… Δεν θα ξαναγίνει αυτό, αν ξαναπαίξουμε…”.

To Top