ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννάκης: “Η τύχη μας γύρισε την πλάτη”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν απογοητευμένος γιατί ο Άρης έχασε ένα δικό του παιχνίδι, αλλά υποστήριξε πως η ομάδα του θα πετύχει τις νίκες που χρειάζεται…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: “Παρότι παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που θα έπρεπε να το παίξουμε πριν 10 μέρες και μας το έφεραν να το παίξουμε όποτε θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας, είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έχοντας παίξει έναν αγώνα σε 15-20 μέρες, ήρθαμε να παίξουμε ένα τόσο δύσκολο ματς. Ο αντίπαλος έχει και βάθος και ηρεμία, αλλά δεν χάσαμε την ηρεμία μας, δημιουργήσαμε μια διαφορά στο τέλος. Οι τελευταίοι πόντοι δεχθήκαμε ήταν από σουτ που μπήκαν μετά από καλή δική μας άμυνα, αλλά χαμένα ριμπάουντ. Η τύχη μας γύρισε τη πλάτη. Το σκορ μας αδικεί. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε τα άλλα ματς”.

Εξήγησε για την αναβολή του αγώνα πως “δεν νομίζω ότι το ανέβαλε η αστυνομία, δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί. Ο ΠΑΟΚ ξεκουράστηκε, έπαιξε με την Καρσίγιακα, και τώρα εμείς έχουμε τρία παιχνίδια σερί. Ποιος ο λόγος; Είναι δύσκολα, αλλά η ομάδα παίζει, προσπαθεί και θα κάνουμε τις νίκες που θέλουμε… Μέσα από τις δυσκολίες φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου…”.

Για τα σουτ του ΠΑΟΚ στο τέλος σχολίασε: “Δεν είναι δύσκολα σουτ αυτά, γιατί δεν έχεις ευθύνη. Του Γκος και τα δύο του Ζάρα. Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει μέχρι τότε έξι πόντους”, ενώ για το τι έγινε στο τέλος και ο Άρης από το +7 (64-57) έβαλε μόλις έναν πόντο είπε: “Είναι θέμα συγκέντρωσης, καθαρού μυαλού. Εγώ έχω πει στους παίκτες να μη κοιτάνε σκορ και χρόνο. Προσπάθησαν τα παιδιά, πήραμε 16 επιθετικά ριμπάουντ”.

Για το πόσο γρήγορα μπορεί να συνέλθει η ομάδα και να ετοιμαστεί για τον επίσης δύσκολο αγώνα με τον Προμηθέα είπε: “Έτσι πρέπει να είναι οι  επαγγελματίες. Από τη στιγμή που μας έβαλαν να παίξουμε έτσι, τι να κάνουμε; Θα προσπαθήσουμε… Παίζουμε απέναντι σε ομάδες που είναι πληρωμένες, έχουν φτιαχτεί από τον Ιούνιο, αλλάζουν παίκτες όποτε θέλουν και παρόλ’ αυτά τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια…”.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Προύιτ και την ελάχιστη συμμετοχή του Ντουβιέ σχολίασε: “Δεν ταίριαζαν στο παιχνίδι και δεν μπορέσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε όποιους μας αρέσουν…”.

To Top