ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννάκης: “Θα παλέψουμε για να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί καλύτερα”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στην έλλειψη ενέργειας για την ήττα από τον Κολοσσό και έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και χειροκρότησε την ομάδα στο τέλος παρά το αρνητικό αποτέλεσμα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Συγχαρητήρια στον κόουτς και την ομάδα του Κολοσσού, που έπαιξε παραπάνω από αυτά που γράφουν τα χαρτιά. Δούλεψαν όλη τη βδομάδα για το παιχνίδι αυτό, εμείς είχαμε πολύ λίγες ώρες για να κάνουμε προπόνηση. Αυτό κάνει δύσκολη τη δουλειά των παιδιών. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά δώσαμε μεγάλη ευκαιρία στον Κολοσσό να δει πολύ εύκολα την επίθεση του και να πετύχει 21 πόντους σε 5 λεπτά. Πήρε ρυθμό στο παιχνίδι του, δεν ήμασταν δυνατοί στην άμυνα, το οποίο απορρέει από την έλλειψη ενέργειας.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ο Κολοσσός, όμως έβαλε πολύ μεγάλα τρίποντα, σούταρε με 47%. Για άλλη μια φορά μας κερδίζει με πολύ μεγάλο ποσοστό στο τρίποντο. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε αλλαγές παικτών και να μην έχουμε προπόνηση. Ο Μπράις (Ντουβιέ) ήρθε μια μέρα πριν το ματς με τη Βόννη, έπρεπε να παίξει σήμερα, πήγε άσχημα το παιχνίδι, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, αλλά θα μας βοηθήσει όμως στο μέλλον…

Φαίνεται πώς πήγε το παιχνίδι από τα 14/30 τρίποντα του Κολοσσού, το 56% στις βολές που είχαμε εμείς, με μόλις 12 ασίστ. Παρότι φτάσαμε στους 7 πόντους, φάγαμε τρίποντα και ο Κολοσσός κράτησε τη διαφορά.

Θα συνεχίσουμε, θα δουλέψουμε. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον κόσμο που χειροκρότησε. Δεν είναι εύκολο δύο παιχνίδια τη βδομάδα, έχοντας αλλαγές και τόσο λίγους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σκληροί, αξίζει στα παιδιά καλύτερη παρουσία, θα παλέψουμε για να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί καλύτερα”.

Ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τη φυγή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και απάντησε: “Θα εντάξουμε τον Μπράις (Ντουβιέ) στο παιχνίδι, θα κάνουμε πιο πολλές προπονήσεις, θα προσθέσει κάτι το παιδί αυτό… Θα παίξουμε καλύτερα, έχουμε στοιχεία, αλλά δεν είναι εύκολο να παίζουμε δύο παιχνίδια τη βδομάδα και να μας περιμένουν οι αντίπαλοι με πέντε προπονήσεις… Είναι δύσκολο κυρίως για τις πληροφορίες που δέχονται οι παίκτες”.

Για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε ο Βασιλόπουλος είπε: “Είναι ένα παιδί που ήρθε για να μας δώσει κάποια πράγματα και εμείς να δώσουμε επίσης. Από ένα σημείο και μετά όταν δεν συμβαδίζουν αυτά, υπάρχει ζήτημα, είναι απλό. Βλέπετε τι γίνεται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Βρήκε μια καλή πρόταση και πήγε”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες του κόσμου στη διοίκηση και απάντησε: “Εγώ ήρθα εδώ για να τσαλακωθώ, να βοηθήσω την ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Όλοι πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας, να αναδείξουμε τα θετικά που έχει η ομάδα και έχει πολλά θετικά. Υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρετε καλύτερα από μένα, εγώ τα “απολαμβάνω” (εννοεί ότι τα βιώνει στη καθημερινότητα του). Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και από τη στιγμή που είμαστε όρθιοι και δυνατοί, θα παλέψουμε ως το τέλος. Ο Άρης δεν σταματάει ούτε σήμερα, ούτε σε ένα παιχνίδι, ούτε φέτος”.

Συνέχισε τονίζοντας πως “ο Άρης δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να λέει μετά από χρόνια ότι μια χρονιά βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι δεδομένος. Είναι μεγάλος σύλλογος, με κόσμος και πρέπει να δούμε όλοι μαζί τα θετικά. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα για όλους τους τομείς από σήμερα μέχρι και τέσσερα χρόνια, το μίνιμουμ. Πάντα είχε θέματα ο Άρης από τις αρχές του 1990 και μετά. Ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο; Ακόμα κι όταν είχε άνεση, έκανε πράγματα για εκείνη τη στιγμή. Και την επόμενη ήταν χάλια. Ο Άρης δεν είναι απλά να συμμετέχω σε κάτι, πρέπει να ετοιμάζει στελέχη για πρωταθλητισμό”.

To Top