Γιαννάκης: «Ναι στην Ευρώπη, αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες»

O τιμ μάνατζερ της ομάδας γυναικείου βόλεϊ του Άρη Γιάννης Γιαννάκης μίλησε με αφορμή την βράβευση από τον Ερασιτέχνη και αναφέρθηκε και στα σχέδια της νέας χρονιάς.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αρχικά για την εκδήλωση του Α.Σ. που τιμάει τους αθλητές με πανελλήνιες διακρίσεις ανέφερε:

Σήμερα μας τιμάει ο Α.Σ. για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες γιατί μας είχε τιμήσει για την δεύτερη θέση που πήραν οι γυναίκες μας, πριν λίγες μέρες μας είχε τιμήσει για το πρωτάθλημα που είχαν πάρει οι νεάνιδες μας, και την επόμενη χρονιά ελπίζω να έχουμε ακόμη περισσότερα τμήματα του συλλόγου με πανελλήνιους τίτλους.

Για το ότι ο Άρης θα διεκδικήσει έναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο:

Έχουμε περάσει και στο Final 4 των κορασίδων, εκεί αγωνιζόμαστε στα μέσα Ιουνίου όπου έχουμε κάποιες ελπίδες να κατακτήσουμε ένα ακόμη πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Για το ότι ο Άρης έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την νέα σεζόν:

Για εμάς τώρα ξεκίνησε η χρονιά, για να είμαστε τον Μάιου του 19′ όπως είμαστε τον Μάιο του 18′ πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά το καλοκαίρι, για να καταφέρουμε να είμαστε πιο δυνατοί, προσπαθούμε να ενισχύσουμε όλα τα τμήματα, από τις γυναίκες μέχρι τις παγκορασίδες.

Αυτήν την στιγμή ανακοίνωσε η ομάδα μας την ανανέωση της Μαρίας της Χίτζιου και περιμένουμε την συνέχεια.

Για το ότι έχει ανέβει ψηλά ο πήχης για την επόμενη χρονιά:

Εμάς το γεγονός ότι πήγαμε στον τελικό μας δημιουργεί…θέμα γιατί την επόμενη σεζόν ότι και να κάνουμε αν δεν πάμε στον τελικό θα έχουμε κάνει μια χειρότερη χρονιά.

Όταν ο Άρης πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του πρωταθλήματος και είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή ομάδας της Βόρειας Ελλάδος στους τελικούς καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο.

Αυτό μας έχει βάλει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε η ομάδα να είναι και πάλι στον τελικό και σίγουρα στην τετράδα.

Για το εάν ο Άρης πρόκειται να αγωνιστεί στην Ευρώπη:

Το θέμα της Ευρώπης είναι κάτι που μας απασχολεί έντονα τις τελευταίες μέρες, η ομάδα έφτασε να αγωνιστεί στην Ευρώπη, το να πάμε στην Ευρώπη όμως σημαίνει ότι μπορεί να μας έρθουν κάποια ταξίδια σε χώρες όπως η Ρωσία, το Καζακστάν, η Φιλανδία που είναι ένα πάρα πολύ κοστοβόρο.

Δεν ξέρω αν είναι προς όφελος μας να αγωνιστούμε στην Ευρώπη, καθώς -και το λέω με παράπονο- ο μόνος χορηγός που έχουμε τα τρία τελευταία χρόνια είναι το κίτρινο χρώμα, δεν έχουμε κανέναν χορηγό και καμία υποστήριξη οικονομική από άλλους φορείς και αυτό δημιουργεί το ερώτημα αν πρέπει να πάμε στην Ευρώπη.

Είναι δεδομένο ότι το θέλουμε, το έχουμε κερδίσει μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάμε, είναι κάτι που μας απασχολεί πάρα πολύ, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε φανταχτερά πράγματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, από την μέρα που ανέλαβε ο κ.Ρετζεπέρης το μεγάλο προσόν του Άρη είναι η συνέπεια, για αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις που θα κάνουν μακροπρόθεσμα κακό στο τμήμα.

Φυσικά και όλοι θέλουμε να παίξει ο Άρης στην Ευρώπη, να έρθει ο κόσμος μας όπως έρχεται πάντα, αυτό είναι στα θετικά, δεν μπορούμε όμως να ρίξουμε λεφτά από το αγωνιστικό μπάτζετ για να παίξουμε στην Ευρώπη, αυτό είναι ένα αγκάθι, αλλά είναι και απορίας άξιον πως γίνεται όλες οι ομάδες της Α1 να έχουν χορηγούς εκτός από εμάς.

Για το ότι ο Άρης δεν πήρε την στήριξη που περίμενε από τον κόσμο μέσω των εισιτηρίων διαρκείας:

Όταν είχε έρθει η Kendall είχαμε 440.000 επισκέψεις, ένα 5% αν είχε πάρει εισιτήριο διαρκείας δεν θα μιλούσαμε για Ευρώπη αλλά για το πρωτάθλημα, επομένως όταν τα διαρκείας που πουλάμε όλη την χρονιά είναι 100 και 150 τι να συζητάμε για στήριξη και οικονομική βοήθεια.

Για την τελική απόφαση όσον αφορά την Ευρώπη:

Το κοιτάμε, το συζητάμε, το σκεφτόμαστε, μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση, αλλά γνώμονας πρώτα από όλα είναι το καλό του συλλόγου, αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα δηλώσουμε, αλλά δεν θα γίνει κάτω από συνθήκες εντυπωσιασμού

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι να έχεις διάρκεια.

Και τα προηγούμενα χρόνια αν δίναμε  περισσότερα λεφτά θα πηγαίναμε και πάλι στον τελικό, αλλά τελικά έγινε φέτος, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά μέσω της καλής δουλειάς.

Ενώ κλείνοντας είπε:

Ελπίζω του χρόνου τέτοια περίοδο να έχουμε πάλι κάποια βράβευση, και ελπίζω την Τρίτη να έχουμε βρει την λύση και να μιλήσουμε για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια.

To Top