ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννάκης: “Οι επιτυχίες του Άρη και της Εθνικής έκαναν το μπάσκετ να αγαπηθεί” (video)

Με αφορμή την είσοδο του στο Hall of Fame της FIBA, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έκανε μια αναδρομή στην μπασκετική του καριέρα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μίλησε για την πορεία του στο χώρο του μπάσκετ και όλα αυτά που έχει ζήσει στα παρκέ, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει ευλογία ότι ασχολήθηκε με τον μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ 3 δήλωσε:

«Χωρίς τους ανθρώπους που είχα γύρω μου, από συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους και γενικά όλους, με τους οποίους αντάμωσα, τους οφείλω ένα ευχαριστώ για την διαδρομή. Συνεχίζω, είναι η ζωή μου το μπάσκετ. Είναι ευλογία που το γνώρισα όταν το ποδόσφαιρο ήταν στην κορυφή».

 Για το τι ξεχωρίζει στην καριέρα του:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που ήμασταν μια χώρα χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες. Δεν θα ξεχάσω επίσης ποτέ το πρωτάθλημα εφήβων με τον Ιωνικό Νικαίας, είναι σημαντικό μια ομάδα παιδιών από μια γειτονιά να εξελίσσεται.

Τέλος αυτό που έδωσε ώθησε σε όλη την χώρα το Ευρωπαϊκό του 1987 και έδειξε στον κόσμο ότι εδώ κάτι υπάρχει. Υπάρχει ταλέντο».

Συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθούσα πάντα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, με ενδιέφερε να περνάνε καλά και οι συμπαίκτες μου. Ελπίζω η πορεία μου να συνεχιστεί. Μπορω να πω ότι ο συνδυασμός της Εθνικής ομάδας και οι επιτυχίες του Άρη, έκανε το μπάσκετ να το αγαπήσουν άντρες και γυναίκες. Να ζήσουμε και άλλα πράγματα όπως το 2005 που δείξαμε ότι προοδεύσαμε. Η προσπάθεια μας έγινε παράδειγμα».

Για την παρουσία του στο μπάσκετ:

«Καθε μερα είμαι κοντά στο μπάσκετ. Είμαι πρόεδρος των Ελλήνων προπονητών και προσπαθούμε να στηρίξουμε τα νεα παιδιά έχουμε πολλα ακόμα να κάνουμε με οποιονδήποτε  τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω πάλι όλους αυτούς που με βοήθησαν».

 

To Top