Γιαννάκης: “Τιμή και συγκίνηση που θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσω κι εγώ τον κορυφαίο της Ευρώπης”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έκρυψε τη χαρά του και τη συγκίνηση του που θα βρεθεί και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, με τον οποίο συγκροτούσαν το καλύτερο δίδυμο γκαρντ της Ευρώπης. Ο “Δράκος” αναφέρθηκε στις αξέχαστες στιγμές που έζησε φορώντας την κίτρινη φανέλα κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Ο προπονητής της Λιμόζ μίλησε στον Arena 89,4.

Αρχικά είπε πως «είναι τιμή για εμάς να παρευβρεθούμε στο μεγάλο φιλικό, μου τηλεφώνησαν οι άνθρωποι του Άρη και το δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Ο Νικ έκανε απίστευτα πράγματα για το μπάσκετ, βοήθησε πολλά παιδιά και έδωσε κίνητρα και θέληση για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους πολλοί άνθρωποι. Τον τιμούμε και δίνουμε κίνητρο να θυμηθούμε όλοι και οι παλιοί και οι νεότεροι τι έκανε ο Νίκος για το Ελληνικό μπάσκετ. Έκανε πράγματα και θαύματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και θυμίσουμε στον κόσμο τις ανεπανάληπτες στιγμές που είχαμε ζήσει τότε. Για εμένα είναι τεράστια τιμή και απίστευτη συγκίνηση να παρευρεθώ στο γήπεδο. Τότε παίζαμε παιχνίδια με σπουδαίους αντιπάλους. Ο Νικ ήταν αυτός που τους κέρδιζε όλους ήταν ασταμάτητος και κανένας δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο αντίπαλος προπονητής έλεγε να τον μαρκάρουν από το δεξί χέρι, αυτός τους νικούσε πάλι με το δεξί χέρι. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν»

Όσο για τον Άρη τόνισε: «Ο Άρης κάνει μια ωραία προσπάθεια να πετύχει να βελτιώσει την ομάδα και τα προβλήματα που έχει. Έχει δυνατότητες και χρειάζεται ανθρώπους να συνεργαστούν και να συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Ο Άρης είναι μέσα στην καρδιά των περισσοτέρων ανθρώπων και σχεδόν όλων των Ελλήνων. Εμείς τότε περιμέναμε την Πέμπτη με προσμονή και διάθεση, δεν ξεχνάω ποτέ όταν βρισκόμουν με τους φίλους μου από την Αθήνα και έχαναν το βράδυ τους για να είναι κάθε Πέμπτη στο γήπεδο και μετά το παιχνίδι υπήρχε συνάντηση στο Καραμπουρνάκι, όπου συνεχιζόταν το γλέντι ήταν κάτι το μοναδικό που ζούσαμε».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Κάνει βήματα προόδου, υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν και την εθνική ομάδα, ενώ θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ το γεγονός ότι δουλεύουμε αρκετοί προπονητές και παίκτες εκτός Ελλάδας, οι εμπειρίες είναι μεγαλύτερες».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ακούστηκε το γνωστό «Με το Γκάλη, το Γιαννάκη, το Φιλίππου και τα΄ άλλα παιδιά…», που τραγουδούσαν η Μαρινέλα και ο Γιάννης Πάριος, για να πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης: «Με συγκίνησε αυτό το τραγούδι, ανατρίχιασα και θυμήθηκα εκείνες τις μεγάλες στιγμές. Ο Γκάλης μας οδηγούσε όλους σε μεγάλες επιτυχίες, γι αυτό αξίζει τη μεγαλύτερη τιμή από όλο τον κόσμο του μπάσκετ και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού».

Έδωσε ένα μήνυμα στον κόσμο για το φιλικό: «Τον ευχαριστούμε γιατί την περίοδο που θέλαμε να αναδείξουμε το μπάσκετ ο κόσμος μας αγκάλιασε ,τους χαρίσαμε τις καλές στιγμές που περάσαμε .Στο φιλικό πρέπει να τιμήσουμε τον Νίκο έκανε πολλά για όλους, και για εμάς και για τους φιλάθλους. Χαίρομαι που θα είμαι εκεί, σ΄ αυτή τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ…»

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική Κίνας: «Δεν ξέρω τίποτα, εγώ δουλεύω για τη Λιμόζ και είμαι αφοσιωμένος σ΄ αυτή τη δουλειά».

To Top