Γιαννίτσης: “Εμείς ρίξαμε την ομάδα, εμείς θα πρέπει να την επαναφέρουμε”

Aρχηγός του Άρη αυτή τη χρονιά θα είναι ο Μιχάλης Γιαννίτσης, ο πιο παλιός παίκτης που βρίσκεται στο ρόστερ. Μιλώντας από το Πράβετς είπε το αυτονόητο: Ο Άρης πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Σουπερλίγκα!

Η συνέντευξη του Μιχάλη Γιαννίτση στην εφημερίδα “Metrosport”:

Είσαι ο πιο παλιός αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Ενα σχόλιο για την προετοιμασία και για το πώς βλέπεις τα πράγματα μέχρι στιγμής στο Πράβετς.

«Τις εγκαταστάσεις και το κλίμα, τα γνωρίζαμε από πέρυσι. Γίνεται πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Υπάρχει ένας προπονητής με πολλές γνώσεις, υπάρχει πολύ καλό τιμ γύρω του και για πρώτη φορά δουλεύουμε με εργοφυσιολόγους, τόσο εξειδικευμένα. Μέχρι στιγμής, το κλίμα είναι πολύ καλό».

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη;

«Φαίνεται πως έχει πολλές γνώσεις. Μαζί του ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν. Δεν έχουμε ξαναδουλέψει έτσι. Προσπαθεί να μας περάσει αυτά που θέλει και μέχρι στιγμής, φαίνεται πως κι εμείς τα πάμε καλά».

Το γεγονός πως είσαι ο παλιότερος στην ομάδα, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πρέπει να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες σε σχέση με τους υπόλοιπους;

«Προς το παρόν προσπαθώ να βελτιωθώ εγώ προσωπικά. Από κει και πέρα υπάρχουν κάποια κομμάτια που θα μπορούσα να επηρεάσω κάποια παιδιά που ανέβηκαν τώρα από τη β’ ομάδα. Δηλαδή να τα δίνουν όλα στην προπόνηση ή να υπάρχει πάθος. Πρέπει να καταλάβουν ότι ανέβηκαν τόσο απότομα στην πρώτη ομάδα, επειδή κι εγώ έκανα καιρό να το καταλάβω και να το συνειδητοποιήσω. Είναι κάτι παραπάνω από ότι πιστεύουν και θα κάνουν καιρό να το εμπεδώσουν».

Στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος πήρες πολύ χρόνο συμμετοχής και έδειξες σημαντική βελτίωση. Ηταν ευεργετικός για σένα ο τρόπος που τελείωσε η χρονιά;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το β’ μισό του πρωταθλήματος, προσωπικά πιστεύω πως μόνο οφέλη είχα. Ξεκίνησα τραυματίας προερχόμενος από χειρουργείο και σιγά-σιγά, οι στόχοι μου διαφοροποιήθηκαν. Εκεί που πήγαινα σταδιακά να μπω στην ομάδα, να μπω στην αποστολή ή να αγωνιστώ σε κάποιο από τα τελευταία παιχνίδια, ήρθε ένας προπονητής και με έβαλε σχεδόν σε όλο το δεύτερο γύρο. Θέλω να πιστεύω πως είχα καλή παρουσία, σε γενικές γραμμές».

Η αλήθεια είναι πως έχει βιώσει κι έναν Αρη άλλων χρόνων. Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα, πως νιώθεις εσύ και τι προσλαμβάνεις από τους συμπαίκτες, αναφορικά με την κατάσταση;

«Είναι αυτό που προσπαθεί να περάσει και ο προπονητής. Οτι δηλαδή υπήρχαν δυσκολίες, αλλά οι πρώτοι υπεύθυνοι για την αγωνιστική πτώση της ομάδας, είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Και πως όταν το σκεφτόμαστε αυτό, θα πρέπει να θέλουμε να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ήταν».

Έζησες πέρυσι τον υποβιβασμό όντας βασικός, τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά;

«Πιστεύω ότι ένας λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε σταθερότητα, τόσο στην ομάδα, όσο και στα εξωαγωνιστικά θέματα. Ολο αυτό μας επηρέαζε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αφήναμε το μέρος της δουλειάς και δεν αφιερωνόμασταν έστω στις δύο ώρες της προπόνησης, επειδή μας επηρέαζαν γενικά πολλά θέματα. Αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος».

«Τιμή μου να φορέσω το περιβραχιόνιο»

Ο 21χρονος αμυντικός, που χρησιμοποιείται αδιαλείπτως στους βασικούς από τον Καλαϊτζίδη σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ούτε στις φαινομενικά «δύσκολες» ερωτήσεις. Αναφέρθηκε στους λόγους που έμεινε στην ομάδα, τόνισε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση της, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως επηρεάζουν ξεκάθαρα τους ποδοσφαιριστές, όταν αυτοί βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τι έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην απόφαση σου να μείνεις τελικά στον Αρη, παρότι μπορούσες λογικά να φύγεις;

«Θα μπορούσα. Σκεφτόμουν ότι εμείς ρίξαμε την ομάδα, εμείς θα πρέπει να την επαναφέρουμε εκεί που πρέπει και να γίνουμε «μάγκες». Το πήρα και προσωπικά. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν από τους υπεύθυνους για ότι συνέβη».

Είστε μια ομάδα αρκετά νεανική, όμως η κατηγορία είναι δύσκολη και το ξέρεις. Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία;

«Σίγουρα. Χρειάζεται ενίσχυση από παίκτες με εμπειρία, γιατί υπάρχουν κάποιοι παίκτες με αρκετές συμμετοχές, αλλά πάντα πλαισιωνόμασταν από 3-4 παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία σε επαγγελματικές κατηγορίες».

Από τη στιγμή που είσαι από τους παλιότερους στην ομάδα, το πιθανότερο είναι να είσαι ο αρχηγός φέτος.

«Θα ήταν τιμή μου να φοράω το περιβραχιόνιο. Είμαι 13 χρόνια στην ομάδα. Την πονάω και μόνο σαν καλό το βλέπω.

Αν είχες τη δυνατότητα να συμβουλεύσεις τα παιδιά, τι συμβουλή θα τους έδινες; Ειδικά αυτά που ανέβηκαν τώρα από Κ17 και Κ20.

«Θα πρέπει μέσα από την προπόνηση να βελτιώνονται συνεχώς και να κάνουν το παν για την ομάδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να φανούν. Μέσα από το σύνολο».

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μια γενικότερη αναταραχή αναφορικά με τη διοίκηση. Πως το αντιμετωπίζετε εσείς;

«Δεν θέλω να πω ψέματα, γενικά μας επηρεάζει. Ψαχνόμαστε και μεταξύ μας. Αλλά αυτό αφορά ένα μέρος της ημέρας μας. Όταν πρέπει να κάνουμε προπόνηση, θα πρέπει είμαστε σοβαροί, 100% συγκεντρωμένοι. Απλώς δε γίνεται να μας αφήσει τελείως αδιάφορους, γιατί αυτά που ακούμε είναι μεγάλες αλλαγές».

Τα τατουάζ και ο στόχος

Τα τατουάζ που έχεις στα χέρια σου σημαίνουν κάτι για σένα;

«Όχι δεν σημαίνουν κάτι. Απλώς μου αρέσουν ως σχέδια».

Οικογενειακά έχετε οι περισσότεροι σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή πολλά παιδιά μπαίνουν τώρα στη διαδικασία και αντιμετωπίζουν προβλήματα, τι συμβουλή έχεις να τους δώσεις;

«Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει πάντα να ακολουθεί τα όνειρα του και να επιμένει σε αυτά. Αν όντως είναι τόσο αφοσιωμένος όσο πρέπει, πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Ο στόχος της ομάδας είναι γνωστός. Ο στόχος του Μιχάλη Γιαννίτση ποιος είναι;

«Προσωπικός στόχος είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, να κάνω μια αξιόλογη καριέρα. Ασφαλώς θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Βλέπω συμπαίκτες μου που έχουν φύγει για ξένες ομάδες και τους ζηλεύω με την καλή έννοια».

Πρόταση από άλλη ομάδα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπήρξε το καλοκαίρι;

«Υπήρχαν 2-3 επαφές, αλλά δεν προχώρησαν για τους λόγους που ανέφερα νωρίτερα».

 

To Top