Γιαννιώτας: Να φύγω από τον Άρη; Στα δύσκολα δεν το βάζω στα πόδια!

Έχει χαθεί το… μέτρημα πόσες φορές έχει πει, πόσες έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν του πέρασε από το μυαλό να φύγει από τον Άρη, παρά τα σενάρια που τον “ήθελαν” πρωταγωνιστή.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας… αναγκάστηκε για μια ακόμη φορά να βάλει “κασέτα” και να ξεκαθαρίσει ότι το μυαλό του είναι στον Άρη.

Ο 19 χρονος επιθετικός του Άρη σε συνέντευξή του στη Real Sport επισημαίνει και πάλι πως δεν σκέφτηκε να φύγει και πως δεν έχει στο μυαλό του να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, ωστόσο η πρόκληση του εξωτερικού είναι ένα από τα όνειρά του για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Για την αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι τις τελευταίες βδομάδες: «Είναι δεδομένο ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή. Πιστεύω όμως ότι είχε φτάσει η ώρα και εμείς οι παίκτες να δείξουμε από την πλευρά μας ότι δεν μας άξιζε να βρισκόμαστε τόσο χαμηλά. Οφείλουμε να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Δεν μας παίρνει να χάνουμε και άλλους βαθμούς και να είμαστε τόσο χαμηλά. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Για το γεγονός πως στον Άρη υπάρχουν πολλοί Έλληνες: «Παίζει μεγάλο ρόλο να υπάρχουν σε μια ομάδα παίκτες με εμπειρίες. Πέρυσι υπήρχαν. Φέτος, ξαφνικά, παιδιά όπως ο Παπαζαχαρίας, ο Παπαστεριανός, ο Βελλίδης και οι υπόλοιποι παλιοί έχουν βρεθεί με μεγάλες και τον κόσμο να περιμένει τόσο πολλά από αυτούς. Νομίζω ότι και εγώ έχω την ευθύνη που μου αναλογεί και θέλω παιχνίδι με παιχνίδι να δείχνω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Η κακή αγωνιστική μας παρουσία στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά παιδιά από αυτά που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα δεν είχαν τις ανάλογες εμπειρίες».

Για την κατάσταση πέρσι τόνισε: «Και δεν υπήρχαν οι παλιοί που θα τους βοηθήσουν να αντέξουν. Είναι μια διαδικασία δύσκολη, την οποία εγώ βίωσα πέρυσι. Τότε, όμως, ήμασταν πέντε νέοι και υπήρχαν δεκαπέντε παλιοί. Φέτος, οι αριθμοί ήταν αντίστροφοι και ήταν λογικό – στα πρώτα παιχνίδια τουλάχιστον – να υπάρχουν δυσκολίες. Είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό που επιχειρείται φέτος στον Αρη με τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεδομένα θα υπάρχουν δυσκολίες, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα χτιστεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το ξαναλέω, είναι δύσκολο από εκεί που παίζεις μπροστά σε πέντε – δέκα θεατές, στα παιχνίδια των β’ ομάδων, να βρεθείς ξαφνικά σε ένα γεμάτο γήπεδο με 25.000»

Για τα σενάρια αποχώρησής του: «Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να φύγω από την ομάδα. Θα ήταν σαν να το έβαζα στα πόδια στα δύσκολα – και αυτό ήταν κάτι που δεν θα έκανα ποτέ. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι με ενδιαφέρει πολύ η προοπτική να αγωνιστώ κάποτε στο εξωτερικό. Ζηλεύω παιδιά όπως ο Φουρτούνης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αν προκύψει κάποια καλή πρόταση για μένα, θα την εξετάσω με πολύ μεγάλη προσοχή. Το ενδεχόμενο να φύγω από τον Αρη και να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα δεν το σκέφτομαι. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά αν ήταν να φύγω, θα το είχα κάνει ήδη».

Για τον κόσμο:  «Πρέπει να πούμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον κόσμο μας. Αυτό που ζούμε φέτος είναι καταπληκτικό. Με τη χρονιά να έχει ξεκινήσει αγωνιστικά εντελώς στραβά, με την ομάδα να βασίζεται σε παίκτες που στους περισσότερους ήταν άγνωστοι και να μην έρχονται καλά αποτελέσματα, οι οπαδοί μας γέμισαν το γήπεδο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί άλλων ομάδων ίσως και να το είχαν χαμένο το παιχνίδι αυτό και να μην πήγαιναν στο γήπεδο. Ελπίζω να τους κάνουμε περήφανους στον αγώνα που ακολουθεί»

To Top