Γιαννιώτας: «Πάμε να δείξουμε τι εστί Έλληνας…»

Σύνθημα νίκης ενόψει του αυριανού τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έδωσε ο Γιάννης Γιαννιώτας, τονίζοντας ότι οι συμμετοχές με τον Άρη τον βοήθησαν αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της διοργάνωσης της Εσθονίας, όπου εντυπωσιάζει.

Ο μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sportday», και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Αναλυτικά:

Ξεκινάμε με ένα σχόλιο για τον ημιτελικό και την περιπετειώδη έκβαση του ματς, με πέναλτι, αποβολή κ.λ.π.
«Δεν έχω παίξει πιο δύσκολο ματς στη ζωή μου, άλλωστε δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο. Και γι’ αυτό το χάρηκα όσο ποτέ άλλοτε. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, παίζαμε 10 παίκτες εναντίον 14! Αδικη η αποβολή του Στέφανου, άδικο και το πέναλτι».

Νιώθετε ότι ο κόσμος το θέλει παραπάνω από άλλες φορές γιατί περνάει δύσκολα;
«Ναι, έτσι είναι. Νιώθουμε ότι δεν είμαστε 11 Έλληνες όταν παίζουμε, είμαστε 11 εκατομμύρια Έλληνες! Και μόνο που μας στέλνουν συγχαρητήρια, φτάνει και περισσεύει. Παίζουμε για το εθνόσημο και τη χώρα μας».

Την Ισπανία πώς τη βλέπεις;
«Πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Το κύπελλο θα το πάρει αυτός που το θέλει πιο πολύ και νομίζω ότι αυτοί είμαστε εμείς. Εξ ου και το πιστεύω ότι τελικά θα το πάρουμε».

Σε βοήθησαν οι κάμποσες συμμετοχές φέτος στον Άρη;
«Σαφώς. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά».

Πώς θα παίξετε στον τελικό;
«Θα τα δώσουμε όλα μέχρι να πέσουμε κάτω, μέχρι να… πεθάνουμε στο γήπεδο. Δεν φοβόμαστε την Ισπανία. Κανείς μας δεν τη φοβάται! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, πάμε να το πάρουμε. Πάμε να τους δείξουμε τι εστί Έλληνας».

To Top