ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γιαννόπουλος: “Ακυρώθηκε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ για ΦΠΑ που βάρυνε τον Ερασιτέχνη! Κρίσιμο το θέμα του Ρυσίου”

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης, Γιώργος Γιανόπουλος, μίλησε για τα θέματα του ερασιτέχνη.
Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8

Για τις οφειλές του Ερασιτέχνη:
«Οι νομικές υποθέσεις του ερασιτέχνη διακρίνονται σε δυο κατηγορίες. Η μια αφορά τις διαφορές του ερασιτέχνη με το δημόσιο και η άλλη αφορά τις τρέχουσες με οφειλές προς αθλητές. Εγώ μπορώ να σας μιλήσω για τις εκκρεμότητες του ΑΣ Άρης προς το δημόσιο και πρόσφατα είχαμε μια εξέλιξη που είναι ακύρωση ενός μεγάλου προστίμου για φόρο προστιθέμενης αξίας, ύψους πάνω από 2 εκ. ευρώ.
Από κει και πέρα είναι πολλές οι εκκρεμότητες, όπως τα τιμολόγια. Είναι εκκρεμότητες που θα τις βρούμε μπροστά μας από τον Απρίλιο και θα προσπαθήσουμε να τις υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο».
Η απόφαση για τις εταιρείες: «Ψηφίστηκε ο νόμος του 4337 του 2015 που δίνει ένα πλαίσιο διοικητικής επίλυσης των επίμαχων υποθέσεων μαζί και του ερασιτέχνη που εκκρεμούν. Είναι, όμως, μια περίπτωση που απαιτεί ένα πολύ μεγάλο ποσό για την διοικητική επίλυση, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό ο Ερασιτέχνης. Είναι ένα ζήτημα που νομικά μπορούμε να το υποστηρίξουμε και θεωρούμε πως πολλά από αυτά τα τιμολόγια είναι νόμιμα και υπαρκτά».
Για την εκκαθάριση: «Είναι ένα ζήτημα που υπάρχει μέσα στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τον κ.Καρυπίδη και το έχουν αναλάβει οι συνεργάτες του κ.Καρυπίδη και για να μην έχει κανένα πρόβλημα ο σύλλογος μετά την άνοδο θα είναι ότι καλύτερο να τελειώνει η υπόθεση όσο γίνεται πιο σύντομα».
Για την καθυστέρηση της εκκαθάρισης: «Είναι κάτι που δεν ξέρουμε πως θα προχωρήσει στο μέλλον από τη στιγμή που έρχεται ένας νέος νόμος γι αυτές τις υποθέσεις στη βουλή. Θεωρώ πως με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν θα μπορούσε ο νέος νόμος να περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκαθάριση. Αλλά αυτό είναι μια δική μου εκτίμηση. Οι διαδικασίες δεν μπορούν να τελειώσουν νωρίτερα από ένα εύλογο χρονικό σημείο 2-3 μηνών και όλα αυτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα του Ρυσίου. Όποια εξέλιξη προκύψει λογικά από τον Απρίλη και μετά. Αυτή τη στιγμή προέχει το δικαστήριο 21 του μηνός».
Για το μνημόνιο ΑΣ Άρης και Καρυπίδη: «Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά για τέτοια θέματα. Μην ξεχνάμε πως η διοίκηση του ΑΣ Άρης ανέλαβε υπό πολύ δύσκολες περιόδους σε μια χρονική περίοδο που έπρεπε να σχηματιστεί μια ομάδα για τη Γ΄εθνική. Υπήρξε μια ανάληψη αρκετά περιπετειώδης για το ποδοσφαιρικό τμήμα και όλα δημιούργησαν ένα πιεσμένο χρονικά σημείο. Δεν θεωρώ πως το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο σχετικά με αυτά που έχει το μνημόνιο. Η κατάσταση είναι αυτήν που ξέρετε ότι δηλαδή το ποδοσφαιρικό τμήμα χρηματοδοτείται από τον κ.Καρυπίδη. Πολλά μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά αλλά όλοι πρέπει να δούμε το πώς επιτυγχάνεται κάθε λύση. Εφόσον ο κ.Καρυπίδης ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και όπως φαίνεται η ομάδα κερδίσει την άνοδο, τότε θα κριθεί πετυχημένος. Το ότι δεν είναι σίγουρο πως θα έχει και του χρόνου την ομάδα, αν και άδικο, είναι γνωστό και στον ίδιο τον κ.Καρυπίδη. Εφόσον, όμως, κριθεί επτυχημένος θα είναι υπέρ του».
Για το μπάσκετ και το άρθρο 99: «Θεωρώ πως έπρεπε να έχουν κατατεθεί νωρίτερα στο δικαστήριο του άρθρου 99 από τον κ.Δαμιανίδη. Τέτοια θέμαατα θα απασχολήσουν το δικαστήριο όμως».
To Top