ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γιαννόπουλος: “Δυο διαφορετικά νομικά πρόσωπα, προς δικαίωση ο Άρης στην FIFA!”

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος δικηγόρος και μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας μίλησε για το θέμα της ΕΕΑ και την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, καθώς και για το θέμα της δικαίωσης του Άρη στην FIFA.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αρχικά για το αν… έχει σκίσει τα πτυχία του με αυτό που συμβαίνουν είπε:

Είμαστε σε μία… συνεχόμενη διαδικασία αναζήτησης για το τι τελικά θα κάνουμε με τα όσα ακούμε και βλέπουμε.

Είναι φυσικό ότι κάθε σύνθετη περίπτωση επιδέχεται πολλών ερμηνειών και διαφορετικών προσεγγίσεων. Από εκεί και πέρα κάθε πράγμα έχει δύο όψεις, αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.  Εμείς σαν νομική δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτά τα θέματα με νομικούς όρους, όπως βλέπουμε ξεκάθαρα να γίνεται.

Για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

Να τα πάρουμε με την σειρά. Η ΕΕΑ είναι η μόνη αρμόδια να ελέγχει τέτοιες παραβάσεις και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Είχα βγει πριν από 1-1,5 μήνα και είχα πει με μεγάλη προσοχή ότι δεν πρέπει να προτρέξουμε. Δεδομένου ότι υπάρχει μία σειρά στοιχείων και πρέπει να γίνει απόλυτα δεκτό το δικαίωμα ακρόασης της άλλης πλευράς.

Θα πρέπει λοιπόν με νηφαλιότητα να εξεταστεί ένα πραγματικά πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό της πολυιδιοκτησίας. Ελάχιστες φορές έχει απασχολήσει, ειδικά σε αυτήν την έκταση.

Δόθηκε πλέον το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να αντικρούσει τα επιχειρήματα της και από εκεί και πέρα να αφήσουμε την ΕΕΑ να κρίνει από τα στοιχεία. Τι στοιχεία είναι αυτά και πως σταθμίζονται. Αυτήν την στιγμή μιλάμε μη γνωρίζοντας το πως η ΕΕΑ στάθμισε αυτά τα στοιχεία, πως εξέτασε τις αντικρούσεις των στοιχείων και πως προέκυψε το πόρισμα της.

Είναι αδιανόητο να κάνουμε συζήτηση χωρίς να ξέρουμε με ποια βάση βγήκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Για τα όσα λέγονται σχετικά με την συγκρότηση της επιτροπής:

Αφού δούμε το σκεπτικό θα μπορούμε να πούμε αν δικαιολογείται, αν είναι ικανοποιητικό κλπ.

Η σύσταση της επιτροπής είναι ένα ζήτημα. Παρόλα αυτά δεν τέθηκε ζήτημα νόμιμης συγκρότησης της επιτροπής. Θεωρώ ότι όμως όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν από την ουσία. Το πως αποφάσισε και με ποια στοιχεία. Από το αποτέλεσμα της, το 4-1 μπορώ να πω ότι έκρινε ενδελεχώς τα στοιχεία.

Αν θέλαμε να αναζητήσουμε την ουσία θα έπρεπε να αναμένουμε το σκεπτικό της..

Για το τι θα γίνει εάν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ σχετικά με την σύνθεση της επιτροπής:

Ακόμη και αν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ για το ότι δεν ήταν νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής δεν δικαιώνεται συνολικά ο ΠΑΟΚ. Η υπόθεση πάει πίσω και η νέα σύνθεση θα κρίνει εκ νέου.

Για την τροπολογία που πέρασε στην βουλή:

Μιλάμε για μια τροπολογία που προέβη σε μία αλλαγή του πίνακα ποινών για την βαρύτερη παράβαση, η οποία τροπολογία ανοίγει ζητήματα συνταγματικότητας, ζητήματα συμβατότητας.

Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα προσαρμοστεί αυτό το πλαίσια. Θα υπάρχει αρχικά ένα πρόβλημα εναρμόνισης του νόμου με το καταστατικό της ΕΠΟ το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει μεσούσης της περιόδου. Είναι πολύ δύσκολο αυτήν την στιγμή να πούμε ότι θα οδηγηθούμε σε μία εφαρμογή του νόμου άμεσα.

Αν θεωρήσουμε ότι όλες οι πλευρές θα φτάσουν έως το CAS είναι μια ιστορία που θα φτάσει σε βάθος χρόνου.

Για το αν υπάρχουν ζητήματα διαφάνειας:

Υπάρχουν ζητήματα διαφάνειας. Πως είναι δυνατό να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα; Θυμίζω ότι η απόφαση θα βγει δημόσια, θα έχει τεκμήριο νομιμότητας και το πρωτάθλημα θα συνεχίζει με δύο ομάδες οι οποίες φέρονται να είναι κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Για τις απόψεις άλλων δικηγόρων:

Σε νομικό επίπεδο απόψεις όπως του κ.Κούγια και του κ.Περάκη είναι απόλυτα σωστές. Θεωρώ ότι πρέπει να προσεγγίσουμε νομικά την υπόθεση και όχι με άλλους τρόπους.

Για το θέμα του Άρη με την FIFA:

Είναι ξεκάθαρο το θέμα, νομικά έχει αντιμετωπιστεί πολλές φορές. Θεωρώ ότι η υπόθεση θα καταλήξει υπέρ της προσφυγής του Άρη. Θεωρώ ότι θα δικαιωθεί για την υπόθεση Ντουρμισάι και στο διαιτητικό δικαστήριο, μετά την προσωρινή θα έρθει και η οριστική δικαίωση.

Δεν ξέρω η ΕΠΟ τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και τι επιχειρήματα έχει αναφέρει. Είμαστε σε αναμονή. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά νομικά πρόσωπα, ανάμεσα στην παλαιά και την νέα ΠΑΕ Άρης.

To Top