ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γιαννόπουλος: «Νομικό αλαλούμ! Δεν μπορεί η Επιτροπή παίρνει επιλεκτικές αποφάσεις για την εκκαθάριση»

Ο νομικός, Γιώργος Γιαννόπουλος, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για τα θέματα του ποδοσφαιρικού Άρη και το φλέγον ζήτημα της εκκαθάρισης, που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο Yellow Radio:

Για την αλλαγή νομολογίας: «Όλο αυτό που γίνεται με αυτές τις διαδικασίες είναι ένα νομικό αλαλούμ. Αυτή την περίοδο και την προηγούμενη έγιναν πολλά για τις ομάδες υπό εκκαθάρισης. Η οποιαδήποτε διάταξη μπορεί να ερμηνευτεί με κάποιους τρόπους.

Μπορεί για παράδειγμα γραμματική και συστηματική. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα νόμο που δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω πως γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις επί του θέματος και ενώ ο νόμος δεν έχει αλλάξει.

Εφόσον ο νόμος δεν έχει αλλάξει δεν ξέρω πως μπορούν να πάρουν διαφορετική απόφαση. Στη περίπτωση που η συγκεκριμένη επιτροπή αποφασίσει διαφορετικά, τίθεται ζήτημα προσβολής της απόφασης αυτής στα διοικητικά δικαστήρια.

Η πιο λογική τοποθέτηση που μπορούν να έχουν τα μέλη της επιτροπής είναι να λάβουν υπόψη στον νόμο όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Δεν έχει αλλάξει ο νόμος, εκτός και αν όλοι που μιλούν ξέρουν κάτι παραπάνω. Μιλάμε για μια περίπτωση που είναι μονόδρομος για την επιτροπή αθλητισμού για να τελειώσει ήρεμα και το θέμα. Δεν έχουμε κατά τη γνώμη μου άλλη λύση».

Για την γνωμοδότηση που έχει ο Άρης για την νέα ΠΑΕ: «Είναι ορθή η γνωμοδότηση του και στην ουσία επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Είναι ένας λόγος παραπάνω αυτή η γνωμοδότηση. Σαφώς και δεν έχει αποφασιστική ισχύ και δεν μπορεί να επηρεάσει αυτούς θα αποφασίσουν, αλλά έχει σημασία αφού αυτό το έγγραφο δόθηκε από τον κ.Παπαλάκη. Δεν δεσμεύει αυτό το έγγραφο αλλά δίνει το στίγμα προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κατευθυνθούν και είναι αυτή που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη χρονιά».

Για τη σύσταση της νέα ΠΑΕ: «Τα ζητήματα της εκκαθάρισης τα χειρίζεται με πολύ καλό τρόπο ο κ. Μαστρογιάννης. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχουν αξεπέραστα εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία. Απλά, πρέπει να τελειώνει και το θέμα του Ν. Ρυσίου, κάτι που αφορά άμεσα την εκκαθάριση».

Για την Γενική Συνέλευση: «Ας μην προτρέχουμε. Προέχει το δικαστήριο της επόμενης εβδομάδας και η απόφαση αυτού θα πρέπει να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι δικαστήριο. Δεν έχει διαφοροποιηθεί η απόφαση κάποιου δικαστηρίου και θα πρέπει ο καθένας να πάει προς αυτή τη κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα δημιουργήσει ανασφάλεια δικαίου και θα έθετε και θέματα ισότητας όλων όσων εμπλακεί σε ανάλογες διαδικασίες.

Όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην χειρίζονται τις υποθέσεις επιλεκτικά, κάτι που δεν θέλω να πιστέψω πως κάνει η επιτροπή αθλητισμού. Καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του, αλλά πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Θεωρώ πως οι ίδιοι τρόποι θα πρέπει να οδηγήσουν προς την ίδια κατεύθυνση».

To Top