Γιατί… αυτός είναι ο Τζόκοβιτς

O Άντι Μάρεϊ παρέτεινε το… δράμα στο Philippe Chatrier, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξέρει καλά πώς να κόβει τη φόρα των αντιπάλων του… Ο 28χρονος Σέρβος κέρδισε τον ημιτελικό του Roland Garros στα πέντε σετ και είναι ένα βήμα μακριά από το Career Grand Slam!

Γι’ αυτό είναι και ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο… Ολοκλήρωσε τη δουλειά που ξεκίνησε χθες και επικράτησε με 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1, κλείνοντας το μεγάλο ραντεβού με τον ξεκούραστο Σταν Βαβρίνκα στον τελικό της διοργάνωσης! O αγώνας κράτησε συνολικά 4 ώρες και 7 λεπτά.

Η χθεσινή διακοπή στο 3-3 του τέταρτου σετ θεωρητικά ευνοούσε τον Νόλε, όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε αρχικά στο κορτ. Ο Μάρεϊ μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, πήρε μαζί του και τον κόσμο, που ήθελε να δει όσο το δυνατόν περισσότερο τένις και κατάφερε να κάνει το καθοριστικό μπρέικ στο 5-5. Σέρβιρε με επιτυχία στη συνέχεια για την ισοφάριση, την ώρα που ο Νόλε έδειχνε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό…

Όπως, όμως, συνέβη τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στο Μαϊάμι, ο Τζόκοβιτς ανέβασε ταχύτητα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς. Με μοναδική εμφάνιση προηγήθηκε, πριν καλά καλά το καταλάβει ο Μάρεϊ, με 3-0 και το νέο μπρέικ στο 4-1 έβαλε οριστικά φρένο στα όνειρα του Μάρεϊ για τον πρώτο του τελικό του Roland Garros.

Μπήκε, βέβαια, φρένο και στο σερί του 28χρονου Βρετανού στο χώμα, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε 15 διαδοχικές νίκες στην κόκκινη επιφάνεια. Και δεν λέει με τίποτα να σηκώσει κεφάλι απέναντι στον Τζόκοβιτς, που τον έχει νικήσει 8 σερί φορές.

Ο Τζόκερ, βέβαια, συνεχίζει ακάθεκτος. Έφτασε, αισίως, τις 28 συνεχόμενες επιτυχίες στο τουρ και ελπίζει ότι η τρίτη συμμετοχή του στον τελικό του γαλλικού σλαμ θα είναι και η φαρμακερή… Αν τα καταφέρει και σηκώσει το τρόπαιο, θα γίνει μόλις ο όγδοος τενίστας που σημειώνει το Career Grand Slam, δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων major!

Και εκτός αυτού, θέτει υποψηφιότητα και για το calendar Grand Slam, που σημαίνει τη νίκη σε όλα τα major της σεζόν! Πολλά παίζονται, λοιπόν, για τον τενίστα από το Βελιγράδι, που πάει για τον ένατο τίτλο αυτού του επιπέδου (8-7).

Ο Σταν, από την άλλη, λογικά θα είναι πιο χαλαρός… Παίζει στον δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του και θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του κόντρα στον Τζόκοβιτς. Οι αριθμοί… λένε με σαφήνεια Νόλε, αφού ο Σέρβος υπερέχει συντριπτικά στο head to head με 17-3. Η τελευταία νίκη του Σταν, πάντως, σημειώθηκε πέρυσι στα προημιτελικά του Australian Open, από όπου ο 30χρονος Ελβετός έφυγε τελικά με την κούπα…

πηγή: sdna.gr

To Top