ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Γιατί δεχθήκαμε το Αλεξάνδρειο”

Θέση του Παναθηναϊκού ήταν από την αρχή να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, όπως υποστήριξε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

Αναλυτικά:

Για την επιλογή του Αλεξάνδρειου ως το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου: «Αρχικά, να πω χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και να ευχηθώ να πρωταγωνιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα κάνω μία γενική τοποθέτηση για τα γήπεδα. Υπάρχουν γήπεδα που έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι ακατάλληλα για να διεξάγονται αγώνες. Έτσι, αυτά τα γήπεδα ρημάζουν και χάνονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αυτό μας οδήγησε σε έναν περιορισμένο αριθμό γηπέδων.

Το γήπεδο της Λάρισας μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μέχρι Α2, όπως και η Ξάνθη, αλλά και τα περισσότερα γήπεδα στην Ελλάδα. Άρα, καταλήξαμε σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ (που έχει πανελλήνιο πρωτάθλημα), Αλεξάνδρειο και Κρήτη.

Ο Άρης πρότεινε Αλεξάνδρειο και η ΕΟΚ είπε να γίνει κλήρωση ανάμεσα στα τρία γήπεδα. Εμείς επιθυμούσαμε να γίνει ο τελικός στη Βόρεια Ελλάδα και επειδή δεν υπήρχε άλλο γήπεδο, δεχθήκαμε την πρόταση του Άρη, χωρίς κλήρωση. Δηλαδή, δεχθήκαμε το Αλεξάνδρειο».

Για το αν ρισκάρει ο Παναθηναϊκός έναν τίτλο συναινώντας για το Αλεξάνδρειο: «Σαφώς αλλάζουν οι πιθανότητες, αλλά θέλουμε δίκαιο τελικό. Ο Παναθηναϊκός έχει διαγράψει μία πορεία που προσπαθεί να αναβαθμίσει το άθλημα. Επειδή δημιουργήθηκε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα και θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεχθήκαμε τον τελικό στο Αλεξάνδρειο. Θέλουμε το καλό του αθλήματος και όχι ακόμη έναν τίτλο για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα δώρο για τα 109 χρόνια, να δείξουμε για ακόμη μία φορά το μεγαλείο του συλλόγου».

Για το πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι ομάδες στον τελικό: «Συζητήσαμε με τους υπεύθυνους τους Άρη, που δεσμεύτηκαν ότι θα εγγυηθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε μετά τη σύσκεψη με την αστυνομία. Η αστυνομία εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και περιμένουμε τη σύσκεψη για να δούμε το ακριβές πλάνο».

Για το αν θα δούμε ξανά τελικούς με φιλάθλους και των δύο «αιωνίων»: «Ο δρόμος είναι μακρύς. Βήμα βήμα θα προχωράμε και τέτοιες ενέργειες θα μας πάνε μπροστά. Το ιδανικό είναι μακριά, αλλά θέλουμε ήρεμα γήπεδα, που να πηγαίνουν οικογένειες και να ευχαριστείται μπάσκετ ο κόσμος. Το τέλος της διαδρομής για μένα είναι αυτό. Εκεί πρέπει να φτάσουμε. Να βλέπουμε και τους δύο στον αγώνα. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και από τις διοικήσεις των δύο ομάδων, όπως είδαμε πέρυσι. Όπως τα συγχαρητήρια του κύριου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους νικητές, ενώ και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα ήταν υποδειγματική. Και στο ΟΑΚΑ διεξήχθη σε καλά πλαίσια το πρόσφατο ντέρμπι. Γίνεται προσπάθεια να επιστρέψουμε σε αυτή την κατάσταση».

To Top