ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει ο Άρης τους φετινούς ξένους…

Πέρα από την απόδοση των ξένων παικτών που σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αναμενόμενη για πολλούς και διάφορους λόγους, υπάρχει κι άλλο σκεπτικό που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ακόμα και με απαγορευτικό μεταγραφών πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Άρη κάποιος από τους πέντε.

Ο Μπορίς Νταλό ούτως ή άλλως αποτελεί παρελθόν, αλλά ήταν δεδομένο ότι δεν θα ανανεωνόταν το συμβόλαιό του.

Ένας βασικός λόγος που η πιθανότητα να μην συνεχίσει κανείς ξένος στον Άρη από αυτούς που αγωνίστηκε φέτος είναι τα συμβόλαια τους τη δεύτερη σεζόν. Είναι όλα αυξημένα σε ποσοστό 10-20% και βάσει της απόδοσης που είχαν όλοι ανεξαιρέτως, θεωρείται απαγορευτικό να ανανεωθούν.

Βέβαια αυτή η λογική σκέψη και πράξη θα έρθει σε… αντιπαράθεση με το ποιοι μπορεί να είναι οι αντικαταστάτες των συγκεκριμένων ξένων, αν υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφών.

Οι επιλογές είναι μετρημένες, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ορισμένοι να αντικατασταθούν με Έλληνες, αλλά όλα αυτά προς το παρόν είναι θεωρητικά, διότι ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο σε ότι αφορά την υπόθεση του ban.

Μοιάζει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ακόμα και με ban οι άνθρωποι του Άρη να εξαντλήσουν τις πιθανότητες (χρονικό περιθώριο και οικονομικές απολαβές) να βρουν άλλους παίκτες στις θέσεις των έξι ξένων, από την περιορισμένη “αγορά” που θα υπάρχει.

To Top