Γιατί είναι πιθανό να μην επικυρωθεί άμεσα η βαθμολογία της Super League 1!

Εφόσον τα αρμόδια όργανα δεν αποφανθούν εγκαίρως για τα όσα έχει καταγγείλει η ΑΕΛ για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ενδέχεται να ζήσουμε (ακόμη) ένα «θερμό» καλοκαίρι  

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο… συνηθίζεται να ζούμε «θερμά» καλοκαίρια αφού σχεδόν πάντα κάτι γίνεται και πολλές φορές φτάνουμε Ιούλιο και δεν ξέρουμε τα βασικά (πόσες ομάδες θα είναι σε κάθε κατηγορία, αν θα γίνουν μπαράζ κτλ).

Η χθεσινή (6/5) συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια σε συνάρτηση με τα όσα έχει καταγγείλει στην ΕΕΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα «άνοιξαν» μία υπόθεση που πρέπει να επιλύσουν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό είναι πιθανό επίσημα να μην μπορεί να τελειώσει η κανονική διάρκεια, δηλαδή να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Μετά τον ορισμό της αναμέτρησης του «Αγιαξ της Ηπείρου» με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 19η Μαΐου (δεν μπορεί να διεξαχθεί αύριο (8/5) λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν υπάρξει στον πρώτο), η αυλαία της regular season θα πέσει εκείνη την ημέρα. Αυτόματα την επομένη η λίγκα καλείται να επικυρώσει τη βαθμολογία, εάν όμως η ΕΕΑ και γενικότερα τα όργανα που πρέπει δεν έχουν αποφανθεί για την τύχη των όσων ισχυρίζεται ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί», ενδέχεται αυτό να μην είναι εφικτό καθώς πιθανή τιμωρία του ΠΑΣ ίσως να αλλάζει τη σειρά της κατάταξης των ομάδων.

Η κίνηση μάλιστα της ΑΕΛ να ζητήσει σήμερα (7/5) τη μη διεξαγωγή και των 3 άλλων αγώνων των play out που όμως δεν «πέρασε», αποτυπώνει πως στο Αλκαζάρ θέλουν να ακολουθήσουν «επιθετική πολιτική» και κατά μία πηγή θα επιδιώξουν να «μπλοκάρουν» την επικύρωση της βαθμολογίας χωρίς να υπάρξει απόφαση.

Εάν απέμενε η επικύρωση και τέλος ίσως (το πιο πιθανό μάλιστα) και να μην κάναμε αυτή τη κουβέντα, όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και ένα (διπλό) μπαράζ. Ο 13ος της Super League 1 θα αντιμετωπίσει τον 2ο της Super League 2 με φόντο μία θέση στα «σαλόνια» και αν δεν υπάρξει επικύρωση βαθμολογίας, είναι αδύνατο να οριστούν τα συγκεκριμένα ματς.  Αρα εφόσον εκκρεμεί το ζήτημα, όλα θα πάνε πίσω.

Ωστόσο ακολουθεί EURO και τα χρονικά περιθώρια ασφυκτιούν, αφού η UEFA θέλει όλα τα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαΐου.  Και αυτόματα εγείρονται ερωτήματα. Α) Θα έχουν αποφανθεί μέχρι τότε τα αρμόδια όργανα; Β) Υπάρχει κάποιο «παράθυρο» ώστε να πάει το μπαράζ ποιο μετά;

Προφανώς στην πορεία ίσως προκύψουν και άλλα (ελληνικό ποδόσφαιρο γαρ), αλλά η ουσία είναι πως υπάρχουν «ενδείξεις» πως ίσως δεν περάσουμε «ήρεμο», σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, καλοκαίρι.

To Top