«Γιατί καταργήσαμε τον υποβιβασμό…»

Αποφάσεις που θα βοηθούν τις ομάδες να εξυγιανθούν οικονομικά με την πάροδο του χρόνου και όχι να τις φέρνουν σε δυσκολότερη θέση έλαβε χθες το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας όπως επεσήμανε o υπεύθυνος επικοινωνίας της Λίγκας, Πιέρ Κοσμίδης. 

«Ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Βάλαμε αρκετές διευκρινήσεις ακριβώς για να μην υπάρχουν προβλήματα», τόνισε αρχικά ο Κοσμίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και συνέχισε σχετικά με το σκεπτικό που λήφθηκαν οι αποφάσεις. 

«Έπρεπε να σκεφθούμε όλα τα δεδομένα. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση: να προχωρήσουμε στη σταδιακή εξυγίανση των ομάδων ή να τις αφήσουμε να κατρακυλήσουν. Από την πλευρά της Λίγκας θεσπίστηκε ένας κανονισμός που θα φέρνει τις ομάδες σε ένα καθεστώς επιτήρησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την οικονομία της χώρας», τόνισε για την απόφαση να καταργηθεί ο υποβιβασμός για τις ομάδες που δεν θα λάβουν άδεια από την ΟΥΕΦΑ και πρόσθεσε σχετικά με την εφαρμογή από την ΕΠΟ. 

«Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα θέτει κανόνες. Το «πώς» θα εφαρμοστεί θα το δούμε», σχολίασε. 

Μεγάλο μέρος στην «εξυγίανση» αυτή έχει και η υποστήριξη – ανάπτυξη των ακαδημιών των ομάδων. 

«Υπό τις παρούσες συνθήκες –οικονομικές και μη- η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο. Είναι και ένας σημείο που απαιτείται από την ΟΥΕΦΑ για το οικονομικό fair-play. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά σταδιακά. Είναι κάτι που το έχουν αντιληφθεί οι ομάδες και έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω σε αυτό», ανέφερε.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top