ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Γιατί μπήκε στο αρχείο η καταγγελία των Τρικάλων – Δεν επηρεάζεται ο Άρης”

 O δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της ΕΕΑ, Βασίλειος Κουνέλης μίλησε για το θέμα της Βέροιας, την καταγγελία των Τρικάλων, την εμπλοκή του Άρη αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕΑ.

Οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση της  κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπες τώρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για το θέμα της Βέροιας: “Υπήρχε μια καταγγελία από τα Τρίκαλα που αφορούσε την υπόθεση της Βέροιας, και ενεπλέκετο και ο Άρης. Αυτή η καταγγελία ήταν του Ιουλίου του 2016. Ετέθη στο αρχείο διότι από τα προσκομιζόμενα στοιχεία από την Π.Α.Ε. Βέροια προέκυπτε ότι από τον Ιούνιο του 2016 είχε γίνει η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, και άρα δεν υπήρχε αντικείμενο και έννομο συμφέρων. Άρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον Άρη. Τώρα το θέμα της Βέροιας το μελετάει η επιτροπή μας τα στοιχεία. Υπάρχου κάποια θέματα με την μεταβίβαση, έχουν ζητηθεί επιπλέον στοιχεία και περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να ολοκληρωθεί η υπόθεση. . Πολλές ομάδες είχανε θέματα. Η μεγάλη διακοπή του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την οικονομική δυσκολία δεν βοηθούσε. Ο νόμος είναι ορθός αυστηρός και πρέπει να εφαρμόζεται. Η επιτροπή πιέζει στην κατεύθυνση της νομιμότητας και ευχόμαστε σε ένα σύντομο διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υποθέσεις.

Σχετικά με το θέμα του Άρη: “Ο φάκελος του Άρη δεν έχει σχέση με την Βέροια. Όσον αφορά τον Άρη ήταν η αναφορά που εξετάστηκε από τα Τρίκαλα σχετικά με την μετοχική σύνθεση. Αυτό ένα μήνα και περισσότερο πριν την καταγγελία είχε ρυθμιστεί με τα νόμιμα έγραφα που προσκομίστηκαν από την Π.Α.Ε. Βέροια. Όταν οι προϋποθέσεις υπάρχουν η επιτροπή δεν θα εμποδίσει καμία ομάδα να παίξει. Πρέπει όμως να τηρείται η νομιμότητα”.

Σχετικά με το τι ενδιαφέρει την ΕΕΑ για τις νέες εταιρίας:  Γίνεται μια προεργασία από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Εγώ δεν έχω αυτήν την στιγμή κάτι που αφορά τον Άρη. Φαντάζομαι ότι θα συμβεί ότι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που αφορούσε εμμέσως τον Άρη είναι η εξέταση της καταγγελίας.

Για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ: Η ΕΕΑ έχει κατά νόμο αρμοδιότητες. Συνεδριάζει τακτικά και εισηγείται σε διάφορα θέματα. Ο προέλεγχος των δικαιολογητικών για όλες τις ομάδες, η χορήγηση των πιστοποιητικών και οι καταγγελίες που εξετάζονται και προωθούνται στα αρμόδια όργανα.

Για τον νέο αθλητικό νόμο που απαγορεύει της αθλητικές ανώνυμες εταιρίες να προσφεύγουν σε μη αρμόδια δικαστήρια: Για το πρόστιμα υπάρχουν ας πούμε τα διοικητικά δικαστήρια. Δεν μένει κανείς χωρίς τα απαραίτητα μέσα. Η επιτροπή υπό αυτόν τον πρόεδρο της έχει ένα ”μεγάλο” αυτί για να ακούει τις ομάδες, να ακούει τους φιλάθλους εμμέσως. Τα παράπονα και τα δικαιώματα τους. Από εκεί και πέρα πρέπει να εφαρμόζεται ο κόσμος και να υπάρχει ισονομία

Σχετικά με το θέμα τις Βέροιας που είναι υπό διάσκεψη: Ο”ι αποφάσεις δεν παίρνονται αυθαίρετα. Υπάρχουν κάποιες διατάξεις που εφαρμόζονται ανά περίπτωση αν πληρούν τις προϋποθέσεις. Όταν η επιτροπή είναι σε διάσκεψη σημαίνει πως δεν έχει καταλήξει γιατί περιμένει τα προσκομιζόμενα στοιχεία.

To Top