ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί μποϊκοτάρουν παιχνίδι οι οπαδοί της Ντόρτμουντ!

Για την 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, θα παίξουν RB Λειψίας – Μπορούσια Ντόρτμουντ και οι οργανωμένοι οπαδοί της τελευταίας έκαναν γνωστό ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Λειψία.

Είμαστε σίγουροι ότι ψάχνετε καιρό για να βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά. Σταματήστε το ψάξιμο και μπείτε στο foxbet.gr, το σάιτ που παίζει με τις αποδόσεις, αλλά όχι με τα… νεύρα των αναγνωστών. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Α1) τένις, ΝΒΑ, αμερικάνικα αθλήματα (Baseball, NFL, NHL) και Φόρμουλα 1. 

Οι οπαδοί μποϊκοτάρουν το εν λόγω παιχνίδι, ως διαμαρτυρία για τις πρακτικές που ακολούθησε η ομάδα της Λειψίας για να φτάσει στην Μπουντεσλίγκα.

Την τελευταία διετία, μάλιστα, από τότε που ανέβηκε στην Β’ Εθνική, η Red Bull ξόδεψε 75 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές…

Η γνωστή εταιρία Red Bull, αγόρασε μια ερασιτεχνική ομάδα της Λειψίας και ξοδεύοντας αμέτρητα εκατομμύρια την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα, κάτι που είναι κόντρα στην κουλτούρα των ποδοσφαιρόφιλων της Γερμανίας.

Μάλιστα, υπάρχουν ακόμη και ομάδες, που έχουν εκφράσει την απέχθειά τους στην νεοφώτιστη ομάδα της Λειψίας.

“Είναι κόντρα στην απόλυτη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου γι΄ αυτό και δεν θα ταξιδέψουμε στην Λειψία” ανέφεραν οι οργανωμένοι της Ντόρτμουντ, κάτι που αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την διοίκηση της Μπορούσια.

“Κατανοούμε την απόφαση των οπαδών, έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά δεν την επικροτούμε. Δεν μου αρέσει η δομή της συγκεκριμένης ομάδας και δεν θα την υιοθετούσα ποτέ, αλλά χαίρομαι που οι ποδοσφαιρόφιλοι στην ανατολική Γερμανία έχουν μια ομάδα στην Μπουντεσλίγκα”, δήλωσε ο Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια.

“Δεν μας απασχολεί. Κακό στην ομάδα τους κάνουν. Ούτως ή άλλως, σ΄ αυτό το παιχνίδι, θα γεμίζαμε δύο γήπεδα, τόσο μεγάλη είναι η ζήτηση” είπε ο αθλητικός διευθυντής της RB Λειψίας, Ραλφ Ράνγκνικ.

Προς το τέλος της περσινής σεζόν, οι οπαδοί της Στουτγάρδης έκαναν μποϊκοτάζ στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους με την Βέρντερ Βρέμης, στο οποίο παίχτηκε μια κατηγορία, γιατί η Λίγκα όρισε αυτό το παιχνίδι Δευτέρα! Οι Γερμανοί φίλαθλοι είναι κάθετα αντίθετοι στην προοπτικοί να γίνονται αγώνες της Μπουντεσλίγκα και την Δευτέρα…

Πηγή: thessports.gr

To Top