Γιατί Οικονόμου και Βρούτσης επισκέπτονται σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (video)

Ένα ακόμα πακέτο μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία, ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα -κάτι ανάλογο είχε πράξει και το καλοκαίρι- με το πρόβλημα όμως να μην έχει αντιμετωπιστεί.

Επομένως, είναι πλέον η ώρα να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την αποκάλυψη όσων ευθύνονται για τα κρούσματα οπαδικής βίας και κρίσιμο είναι τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί να εφαρμοστούν και να μην μείνουν στα χαρτιά (για παράδειγμα το θέμα με τις κάμερες δεν είναι η πρώτη φορά που συζητήθηκε). Στην αντίθετη περίπτωση απλά θα ανοίγει και θα κλείνει μια συζήτηση με μέτρα που θα αντιμετωπίζουν προσωρινά το πρόβλημα και μετά από κάποιους μήνες θα υπάρχουν νέα κρούσματα.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, πρόκειται να προσκομίσουν και τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αυτό που θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης είναι η ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί. Στην ουσία αναμένεται να υιοθετηθεί ένα παρόμοιο «μοντέλο» με αυτό που είχε εφαρμοστεί στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχε γίνει ενοποίηση όλων των φακέλων.

Να σημειωθεί ακόμα πως η έρευνα δεν θα είναι εστιασμένη μόνο στο τώρα αλλά θα επεκτείνεται και σε παλιότερα περιστατικά. Στόχος είναι να εξεταστεί η υπόθεση σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά και με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα (εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις).

Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί που πρέπει να δούμε με ποιους συνδέονται, από πού χρηματοδοτούνται, πώς επιβιώνουν, ποιοι είναι οι επικεφαλής τους και πόσο ψηλά φτάνει το θέμα αυτό. Πρέπει να ενοποιηθεί η έρευνα για όλα τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις μεταξύ όλων αυτών των εγκληματικών ενεργειών και βεβαίως να οδηγηθούν τα πράγματα στο να αποδώσουν δικαστικά αυτό που πράγματι συμβαίνει..». Όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

To Top