ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιατί ο Καστρίτης θα είναι δύο φορές πιο προσεκτικός στις επιλογές των ξένων

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί ως προπονητής του Άρη εδώ και μέρες, έχοντας λάβει το πράσινο φως από τη διοίκηση της ΚΑΕ και πλέον ερευνά την αμερικανική αγορά για να βρει παίκτες που θα είναι εντός του μπάτζετ των 350-400 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έχει οριστεί σε πρώτη φάση.

Είναι προφανές ότι ο Άρης και ο Καστρίτης θα πρέπει να κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικές επιλογές στους ξένους, γιατί σε αυτούς θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ, άρα αυτοί θα είναι που ως επί το πλείστον θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους σε μια δύσκολη σεζόν.

Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το bonus της πολιτείας (500-600 χιλιάδες ευρώ) για τη βελτίωση του ρόστερ τους, ενώ ο Άρης για να κλείσει “τρύπες” – ή και να άρει το απαγορευτικό μεταγραφών – κάνει τον Καστρίτη ακόμα πιο προσεκτικό στις επιλογές του, γιατί περιθώρια λάθους δεν μπορούν να υπάρχουν.

Πρωτίστως ο Άρης θα είναι ομάδα που θα εξαρτάται από την ποιότητα των ξένων του, γιατί δεν έχει την οικονομική επιφάνεια να διεκδικήσει τους Έλληνες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, οπότε η λογική λέει ότι το ελληνικό στοιχείο θα έχει δεύτερο ρόλο.

To Top