ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί το νέο τηλεοπτικό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Άρη της “επόμενης μέρας”

Ο Άρης ξεκάθαρα είναι μια από τις ομάδες που… αρέσουν στους φίλους της, στους ουδέτερους και προφανώς και στους “αντιπάλους” της.

Παίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ελληνικό πρωτάθλημα και βάσει της εμπορικότητάς του (η οποία αναδεικνύεται μέσα από τα νούμερα τηλεθέασης), ο Άρης της τελευταίας τετραετίες κάνει… πρωταθλητισμό.

Εδώ μπαίνει ένας αστερίσκος: Είχε ο Άρης τα τελευταία χρόνια το αντίστοιχο τηλεοπτικό συμβόλαιο; Κατά την ταπεινή μας άποψη; Όχι!

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για μια ηχηρή… μεταγραφή από τη Nova, μέσα από τις οποίες θα φανεί η επόμενη τηλεοπτική στέγη του, θα επιδιώξει να “εισπράξει” την πορεία της τελευταίας τετραετίας, το γεγονός δηλαδή ότι βρίσκεται σταθερά στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της λίγκας, αλλά και ας βάλουμε και μια άλλη παράμετρο:

Βάσει των εισιτηρίων που ανακοινώνονται επίσημα ο Άρης είναι μόνιμα στην πρώτη τριάδα, παρά τα κρυμμένα και άτυπα lockdown και τις απαγορεύσεις σε συνδυασμό με την τεράστια οικονομική κρίση που σαρώνει και την Ελλάδα. Δείτε απλά τα νούμερα που υπάρχουν και φέτος:

 

Στην πρόσφατη τοποθέτηση-ανάλυση του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαου Τουμαζάτου ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ραγδαία αύξηση των ετήσιων οικονομικών εσόδων από άλλες πηγές: εισιτήρια, εμπορική ανάπτυξη, τηλεοπτικά κ.α. στην λογική ότι μπορεί μια ΠΑΕ να ξοδεύει το 70% των εσόδων της…

Ο Άρης έχει μπροστά του μια σημαντική “ανάγκη” και μια εξόχως σημαντική πρόκληση: να… αυγατίσει τα έσοδα του και να “εισπράξει” το ισχυρό αντίτιμο, ενός μεγάλου brand name.

Με απλά λόγια αν και εφόσον κλείσει η συμφωνία, η Cosmote TV, θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις εντός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος του Άρη, εκτός από τους αγώνες κυπέλλου και φυσικά από τα προκριματικά της Ευρώπης (εφόσον προκριθεί…), αυξάνοντας κατά πολύ τα έσοδα του και βρίσκοντας μια αξιοκρατική πηγή εσόδων που θα τον βοηθήσει να είναι βιώσιμος, ανταγωνιστικός, ανεξάρτητος. 

Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις των τελευταίων χρόνων για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον λοιπόν, το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση!

To Top