Γιατί… Τσέλσι της αρέσει και στις καθυστερήσεις!

Πέρσι στα πέναλτι. Φέτος στις καθυστερήσεις. Όταν οι άλλοι λυγίζουν, η Τσέλσι είναι ατσάλι! Οι «μπλε» σκότωσαν σε… νεκρό χρόνο την Μπενφίκα (2-1) κι έγραψαν ιστορία κατακτώντας (και) το Europa League!

Το ρολόι δείχνει το 93′. «Το κόρνερ και φύγαμε για παράταση». Ετσι σκέφτονται οι περισσότεροι στην εκτέλεση του Μάτα. Ο Ιβάνοβιτς πηδάει ψηλότερα απ’ όλους και η μπάλα φεύγει από το κεφάλι του, διαγράφοντας μία περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά πριν καταλήξει βασανιστικά στα δίχτυα του Αρτούρ.

Η Τσέλσι κάνει το 2-1 επί της Μπενφίκα και ένα λεπτό αργότερα ο ειδικός τεχνίτης της UEFA σκαλίζει το όνομα της στο τρόπαιο του Europa League. Οι Μπλε έχουν γράψει ιστορία, καθώς έγιναν μαζί με τις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Αγιαξ οι μοναδικές ομάδες που έχουν κατακτήσει και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Champions League, η Τσέλσι πήρε και το επόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο που βρέθηκε στο δρόμο της!

Το γκολ του Ιβάνοβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων άφησε στον τόπο την Μπενφίκα (είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Καρντόσο sto 68′ το προβάδισμα του Τόρες στο 60′) και με το 2-1 έφερε στην τροπαιοθήκη των Λονδρέζων και το Europa League!

Άξιοι της μοίρας τους οι «αετοί», δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και -μετά το πρωτάθλημα Πορτογαλίας το Σάββατο- έχασαν έναν ακόμα τίτλο στο τελευταίο λεπτό!

To Top