ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιατράς: «Ο Άρης είναι το μπάσκετ, μεγάλο συν ο κόσμος του, σύντομα θα βρει τον δρόμο του»

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του που έφτασε στον τελικό της Basket League, τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και την κατάσταση στον Άρη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Όσα δήλωσε στο Yellow Radio…

Για τη φετινή χρονιά του Προμηθέα: «Παίξαμε ουσιαστικά σε δύο πρωταθλήματα, Ελλάδα και Ευρώπη και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, δεν το είχαμε ξαναζήσει, Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με την κατάληξη της φετινής χρονιάς. Όμως πλέον ξεκινάμε την επόμενη μέρα. Κουραστήκαμε πνευματικά και σωματικά, θα ξεκουραστούμε λίγο και θα συνδυάσουμε διακοπές και μπάσκετ γιατί το μπάσκετ δεν σταματάει ποτέ».

Για την επιτυχία του Προμηθέα και το… μυστικό: «Πρέπει να υπάρχει μια σταθερή διοίκηση, από εκεί ξεκινούν όλα. Χρειάζεται οργάνωση, όραμα, τύχη, άνθρωποι με… τρέλα. Είχαμε υπομονή και πίστη με την ΑΕΚ, προκριθήκαμε δίκαια και φτάσαμε στον τελικό εκμεταλλευόμενοι και τις συγκυρίες με όσα συνέβησαν με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ: «Σκοτώνουμε μόνοι μας το μπάσκετ. Πρέπει να καθίσουν όλοι οι παράγοντες σε ένα τραπέζι για το καλό του μπάσκετ και να πάρουν οριστικές αποφάσεις. Όλα λύνονται με κουβέντα και καλή διάθεση».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη: «Ο Άρης είναι το μπάσκετ, από τον Άρη μπήκαμε στον χώρο. Τον Άρη καθόμασταν εκείνα τα χρόνια (σ.σ. τέλη δεκαετίας 1980) να βλέπουμε ως έφηβοι. Τα πάντα ξεκινάνε από το κεφάλι. Ο Άρης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τον κόσμο του. Όποιος πάει να παίξει στο Αλεξάνδρειο καταλαβαίνει τι έχει να αντιμετωπίσει, καταλαβαίνει τη σημασία της δύναμης της έδρας.

Κάποια στιγμή είχα πει χαριτολογώντας, αν είχαμε την ομάδα του Προμηθέα όπως είμαστε και παίζαμε στο Αλεξάνδρειο με τον κόσμο του Άρη, τότε θα βλέπατε θαύματα. Ο Άρης έχει καθαρά μπασκετικό κόσμο, είναι άνθρωποι που αγαπούν και ξέρουν το άθλημα. Οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Ο Άρης έχει τεράστια ιστορία και πιστεύω σύντομα θα βρει ξανά τον δρόμο του», ενώ πρόσθεσε πως «έχω ξάδερφο φανατικό, άρρωστο με τον Άρη, που τον λένε επίσης Μάκη Γιατρά»!

Για τους παίκτες που ενδεχομένως μπορεί να αποκτήσει ο Άρης από τον Προμηθέα και με απαγορευτικό μεταγραφών: «Ο Λίποβι έχει ανανεώσει ήδη, ο Χολ είναι ένας παίκτης που θέλουμε να κρατήσουμε, ο Μέιερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα αλλά θα δούμε… Κάναμε μια εξαιρετική χρονιά, δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, μπορεί να μη συμφωνήσουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όλοι τους είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Θέλουμε φυσικά να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας».

Για την Εθνική: «Εξαιρετική ομάδα, πλήρης σε όλες τις θέσεις. Μπορεί οι ΗΠΑ να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω και η Σερβία να έρχεται με μεγάλα ονόματα, όμως και εμείς έχουμε έναν από τους τρεις καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ (σ.σ. Γιάννη Αντετοκούνμπο), δύο από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκα (σ.σ. Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη). Υπάρχει ταλέντο και δίψα. Μακάρι να μπούμε στα μετάλλια γιατί θα δώσει μια νέα πνοή στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα».

To Top