Για γέλια και για κλάματα όσα έγιναν στην ΚΕΔ!

Όπως αναμενόταν η συνεδρίαση της ΚΕΔ για την κλήρωση των διαιτητών είχε αρκετή ένταση και ατάκες από τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γ. Σκινδήλιας, ζήτησε τοποθέτηση της ΚΕΔ για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΟ Δήμητρης Γιαννακόπουλος ουσιαστικά διέψευσε το Φύλλο Αγώνα, παραπέμποντας όσοτς ενδιαφέρονται στις επίσημες εκθέσεις της αστυνομίας του ΟΑΚΑ, αλλά και τους Εισαγγελέα, ενώ οι άνθρωποι της ΚΕΔ χαρακτήρισαν πολύ καλές τις διαιτησίες των δυο πρώτων τελικών.

Ο Γιώργος Σκινδήλιας σχολίασε αρχικά: “Καταγγέλλω την στάση της ΚΕΔ, που δεν πήρε θέση για το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται. Τι κλίμα τρομοκρατίας των διαιτητών. Πρέπει να πάρετε θέση, διαφορετικά να παραιτηθείτε. Επίσης δε μπορεί να αλλάζετε τους κανονισμούς επιλογής των ρέφερι κατά το δοκούν, ενώ σας είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι σωστό να παίζουν στους τελικούς άπειροι διαιτητές, αν πρώτα δεν έχουν εκπαιδευθεί σε δύσκολα παιχνίδια στη κανονική περίοδο”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε στη συνέχεια: “Θα συμφωνήσω με μερικά από όσα είπε ο κ. Σκινδήλιας και επίσης σας λέω ότι πρώτος εγώ κατανοώ την πίεση και τη θολούρα που μπορεί να αισθάνονται οι διαιτητές κατά τη διάρκεια τέτοιων παιχνιδιών. Ομως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανένας να σπιλώνει ανθρώπους και υπολήψεις. Υπάρχει έκθεση του ΟΑΚΑ, της αστυνομίας, του εισαγγελέα και καμία από αυτές τις τρεις εκθέσεις δεν αναφέρει όλα αυτά που ψευδώς γράφτηκαν στις εφημερίδες και έχουν γίνει σημαία από τον Ολυμπιακό.

Εχει αποδειχθεί βάσει των εκθέσεων ότι δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Δεν μπορεί ο κάθε Φούφης και ο κάθε διαιτητές να σπιλώνει υπολήψεις. Κατανοώ την ένταση των διαιτητών, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος αρμόδιος μαζί τους συνεχώς για να καταγράφει το τι ακριβώς γίνεται. Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τις διαιτησίες των Γκόντα και Φούφη”.

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος ζήτησε να “σταματήσει η παραπληροφόρηση” (για να τον ρωτήσει ο κ.Σκινδήλιας, αν θεωρεί παραπληροφόρηση το Φύλλο Αγώνα) προσθέτοντας: “Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα παραλήρημα παραπληροφόρησης. Πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ, έγιναν σημαία από τον Ολυμπιακό. Σοβαροί άνθρωποι με τις γραβάτες τους, δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και στοχεύουν διαιτητές. Φέτος ήταν ο Παναγιώτου, πέρσι άλλοι, πρόπερσι άλλοι… Ισως να τους δούμε να γίνονται και μπλουζάκια. Ο Ολυμπιακός είναι μονίμως αδικημένος”.

Έπειτα ακολούθησε η κλήρωση των διαιτητών με τους Σχινά, Κορομηλά και Ταβουλαρέα να σφυρίζουν στον τρίτο τελικό, ενώ χρειαστεί τέταρτος διαιτητές θα είναι οι: Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης.

Αμέσως μετά υπήρξε απορία για την απουσία του Σώμου, με την ΚΕΔ να εξηγεί ότι δεν ήταν στους διαιτητές των προηγούμενων ματς. Ο Ολυμπιακός είπε σε εκείνο το σημείο είπε: “Αυτό που μάθαμε εμείς είναι πως τώρα λείπει” για να απαντήσει η πλευρά των “πρασίνων”: “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ο Ολυμπιακός μαθαίνει ποιος λείπει και ποιος όχι”, με τους “ερυθρόλευκους” να συμπληρώνουν: “Μαθαίνουμε για να μπορούμε να παρακολουθούμε την διαδικασία της κλήρωσης, με αυτά που γίνονται όλα πρέπει να τα μαθαίνεις”.

Εκ μέρους της ΚΕΔ απάντησε ο Στέλιος Συμεωνίδης: “Δε βρίσκεστε εδώ για να μας πείτε αν πρέπει να παραιτηθούμε ή όχι (σ.σ απαντώντας στον Γ.Σκινδήλια). Κάτι τέτοιο μπορείτε να το ζητήσετε από τις ανώτερες αρχές, όχι όμως εδώ, γιατί δεν έχετε την δικαιοδοσία. Εν πάση περιπτώσει, εμείς θεωρούμε ότι οι διαιτησίες ήταν καλές στους δυο αγώνες και αν έχετε παράπονα, μπορείτε να κάνετε μια κοινή συνέντευξη Τύπου, για να τα διατυπώσετε όλοι μαζί και να λύσετε τις διαφορές σας. Κύριε Γιαννακόπουλε και σε υψηλότερου επιπέδου διοργάνωση (σ.σ.: Ευρωλίγκα) γίνονται λάθη και δεν παίρνουν τόσο μεγάλες διαστάσεις”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: “Λάθος κάνετε. Θα αλλάξουν και εκεί τα πράγματα. Δεν γίνεται ο Λαμόνικα να σφυρίζει τον Ολυμπιακό μέσα έξω. Κύριε Συμεωνίδη, οι διαιτητές της γενιάς σας ήταν διαιτητές με σθένος, αν χρειαζόταν να αδειάσουν για παράδειγμα το ΣΕΦ ή το ΟΑΚΑ το έκαναν. Την Παρασκευή που πήγα στο ΣΕΦ με έβριζε ολόκληρο το γήπεδο. Δεν έπρεπε ο κύριος Γκόντας να τα σημειώσει αυτά. Κράτησε μόνο ένα σύνθημα, δεν ακούει;”.

Ο Συμεωνίδης πρόσθεσε: “Καλά έκανε ο κύριος Γκόντας, εγώ στενοχωριέμαι που σας έβριζαν”.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρόσθεσε στη συνέχεια: “Δεν φταίει ο Γκόντας. Οι γραφικοί οι Αγγελόπουλοι φταίνει, οι οποίοι έβγαλαν ανακοίνωση για το πρόσωπο μου και λένε μαζέψτε τον. Ο Παναθηναϊκός κράτησε την κόντρα εντός των τεσσάρων γραμμών, εσείς το κάνατε προσωπικό. Θα βγείτε χαμένοι”.

Ο Γιώργος Σκινδήλιας του ανταπάντησε: “Δεν δεχόμαστε απειλές. Να τις κάνετε εκεί που σας παίρνει. Στους διαιτητές. Έπρεπε να σε είχαν μαζέψει εδώ και καιρό”.

Για να απαντήσει ο ισχυρός άνδρας του “τριφυλλιού”: “Δεν απειλώ, εσείς το κάνατε προσωπικό και θα χορέψετε”.

Πηγή: sport24.gr

To Top