Για νέα αρχή η Εθνική κόντρα στην Ελβετία

Νέα αρχή για την Εθνική ομάδα, που θα δώσει το πρώτο της φιλικό κόντρα στη μουντιαλική Ελβετία στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 20:00. Τι σχεδιάζει ο Μίχαελ Σκίμπε και ποιες θέσεις παραμένουν ανοικτές. 

Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Οι υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τη νεοσύστατη διοργάνωση UEFA Nations League μπορεί να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, όμως ο Μίχαελ Σκίμπε αντιμετωπίζει τα δύο φιλικά με Ελβετία και Αίγυπτο σαν να πρόκειται για επίσημα παιχνίδια.

Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γερμανό προπονητή να τεστάρει την αγωνιστική ετοιμότητα των διεθνών, αρχής γενομένης στο αποψινό φιλικό με τους ισχυρούς Ελβετούς.

Αναμφίβολα, ο εκλέκτορας της Εθνικής θα στηριχτεί στο βασικό κορμό της τελευταίας διετίας, αλλά θα τσεκάρει και ποδοσφαιριστές που είτε είχαν κληθεί ελάχιστες φορές στη «γαλανόλευκη» είτε είναι νέα πρόσωπα (Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Λημνιός).

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μίχαελ Σκίμπε δεν έχει δείξει το παραμικρό στις προπονήσεις, προτιμώντας να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Από τη μεριά τους, οι διεθνείς δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να προβλέψουν τι σκέφτεται να επιλέξει για το αρχικό σχήμα.

Πάντως, ο Γερμανός τεχνικός δεν πρόκειται να αλλάξει τη διάταξη, καθώς θα επιλέξει το κλασικό, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, 4-2-3-1. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο αρχηγός, Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης και οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ωστόσο θέση διεκδικεί και ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Η μεσοεπιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Κώστα Φορτούνη, Τάσο Μπακασέτα και Τάσο Δώνη, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου. Εξάλλου, υποψηφιότητα θέτει για να αγωνιστεί στη θέση του άσου του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Πέλκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών ο Δημήτρης Λημνιός και ο Ευθύμης Κουλούρης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων για το ματς της Τρίτης κόντρα στην Τσεχία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση, που ο Μίχαελ Σκίμπε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει δεύτερο τερματοφύλακα στη διάρκεια του φιλικού –το έχει κάνει μόνο μία φορά, στη φιλική νίκη επί της Ολλανδίας, επιλέγοντας στο πρώτο μέρος τον Καρνέζη και στο δεύτερο τον Καπίνο-, ο Ανδρέας Γιαννιώτης θα κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα.

To Top