ΜΠΑΣΚΕΤ

Για νέα αρχή με το Λαύριο ο Άρης σε άδειες κερκίδες και νίκη για τα 110 χρόνια (17.15, PRESSARIS LIVE)

Για νέα αρχή με το Λαύριο ο Άρης σε άδειες κερκίδες (17.15, PRESSARIS LIVE) θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες. 

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά από τρία συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, και να κλείσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ιδανικά, εν όψει των αγώνων του έξτρα γύρου και για τα 110 χρόνια του συλλόγου.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με μία απογευματινή προπόνηση. Ο κόουτς της ομάδας είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην των Ρομπέρτο Γκάλινατ, Γιώργου Φίλλιου. Πριν από την προπόνηση, το τεχνικό τιμ ανέλυσε τον α αντίπαλο με τη χρήση βίντεο.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Χρήστος Χασανίδης, δήλωσε για τον αγώνα με το Λαύριο.

«Μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, απέναντι στο Λαύριο. Ο αντίπαλός μας είναι μία δυνατή ομάδα, η οποία έχει κάνει αρκετές ζημιές στο φετινό πρωτάθλημα, και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αυριανή αναμέτρηση.

Η ενέργεια στην άμυνα και η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς είναι απαραίτητα συστατικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο αυριανός αγώνας θα γίνει σε μία ιδιαίτερη συνθήκη, καθώς για πρώτη φορά θα παίξουμε χωρίς τους φιλάθλους μας, και πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτό».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης (5η, 11-10) υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά στη σεζόν, σε σερί τριών ηττών αφού έχασε κατά σειρά από τον Προμηθέα εκτός, το Μαρούσι εντός και το Περιστέρι εκτός έδρας. Μέσα από αυτό βρέθηκε εκτός τετράδας και γνωρίζει από ποια θέση θα εκκινήσει στη δεύτερη φάση, αφού είναι οριστικά 5η.

Η ομάδα της Λαυρεωτικής (8η, 8-13) προέρχεται από τη νίκη επί του Απόλλωνα  που ήταν η τέταρτη στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Μέσα από το ματς του Παλέ, μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην 7η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο τεχνικός του Λαυρίου Κώστας Μέξας μίλησε για τον αγώνα με τον Άρη στο Παλέ ντε Σπορ.

Όπως επεσήμανε: “Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται για την ομάδα μας με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη. Μετά τη νίκη που κάναμε επί του Απόλλωνα Πατρών που ήταν καθοριστικής σημασίας στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία, θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτός είναι ο στόχος μας και στον αγώνα.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Άρης είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, που παίζει πολύ δυνατά και εκμεταλλεύεται την έδρα της. Μπορεί να μην υπάρχει κόσμος στο γήπεδο αύριο, αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν θα αλλοιώσει την εικόνα του αντιπάλου μας.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί από το πρώτο λεπτό και να καλύψουμε με αυταπάρνηση τις απουσίες και που πάλι έχουμε. Δουλέψαμε πολύ καλά μέσα στη βδομάδα και ευελπιστούμε αυτό να βγει και στο παρκέ”.

Ο Βασίλης Πιτσίλκας, μαζί με τον Στέφανο Μαγκλογιάννη και την Ελένη Κωνσταντινίδου ορίστηκαν για το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας.

To Top