ΑΠΟΨΕΙΣ

Για να γυρίσει (μόνιμα) ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…

Στην βροχερή χθες Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε περίτρανα πως για να γυρίσει ο Άρης στο επίπεδο του να πρωταγωνιστεί όπως αρμόζει στην ιστορία του, θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Χθες, γνώρισε μία ήττα που πλήγωσε τον εγωισμό του, αν και παρ΄όλα αυτά σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα “σφράγισε” την ευρωπαϊκή του έξοδο…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το τι πραγματικά χρειάζεται να αλλάξει τη νέα χρονιά ο Άρης για να μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από τους αγώνες, κόντρα στους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας. Kαι δεν είναι μόνο ζήτημα αγωνιστικό, αλλά και νοοτροπίας.

Αγωνιστικά αν το δει κανείς, με εξαίρεση το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και το εντός με την ΑΕΚ, από τα υπόλοιπα παιχνίδια, μπορεί να καταλάβει κανείς σε ποιες θέσεις χρίζει σημαντικής ενίσχυσης το καλοκαίρι η ομάδα, προκειμένου την επόμενη σεζόν, να χωρέσει τρία… καρπούζια, κάτω από δύο μασχάλες.

Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη απαιτούν ένα ρόστερ υπερπλήρες, με πολλές εναλλακτικές ποιοτικές αλλαγές. Άρα; Διατήρηση βασικού κορμού και ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Παίκτες που θα μπορέσουν άμεσα να μπουν σε ρυθμούς αρχικής ενδεκάδας, όπως συνέβη με τους περισσότερους που αποκτήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Για να γίνει αυτό,όμως, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει οριστικά με τις ανανεώσεις, τις αποκτήσεις δικαιωμάτων (Ματέο, Ροζ κτλ) και φυσικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή. Ήδη από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον βαθμολογικό κίνητρο σε κάποια από τα εναπομείναντα δύο ματς, καλό είναι στον Άρη να συνεχίσουν με πιο γοργούς ρυθμούς τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν. Η προεργασία και κάποια πρώτα βήματα έχουν γίνει…

Ο Ατρόμητος έδειξε χθες εικόνα ομάδας απόλυτα διαβασμένης. Χτύπησε τον Άρη στα αδύνατά του σημεία στην άμυνα. Το χειρότερο όλων; Δεν μπόρεσαν οι “κιτρινόμαυροι” παρά τις προειδοποιήσεις να αποφύγουν τον κίνδυνο. Κάθε φορά που έφευγε στην κόντρα ο Ατρόμητος, “μύριζε” γκολ, κάτι που δεν συνέβαινε από πλευράς Άρη. Συμφωνούμε όλοι πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς, αλλά και οι δύο ομάδες στον ίδιο έπαιζαν. Η μόνη διαφορά, είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που το γήπεδο δεν προσφερόταν για παιχνίδι, ο Ατρόμητος είχε απλά να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, ενώ ο Άρης να κυνηγήσει το γκολ. Και δεν γινόταν σε τέτοιες καταστάσεις να το πετύχει με τον τρόπο που επέλεξε.

Ο Παντελίδης έριξε στο ματς τον Γιουνές, για να σηκωθεί η μπάλα στην περιοχή του Ατρόμητου. Το πολύ δύο φορές να έγινε σέντρα γέμισμα προς τα αντίπαλα καρέ. Ελάχιστες φορές έπαιξε με τον τρόπο που θα έπρεπε να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο ο Άρης. Δείγμα του ότι αυτή η ομάδα, χρειάζεται να “μάθει” ακόμα πολλά. Να δουλέψει και να έχει εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού. Καλό το στρωτό ποδόσφαιρο, σε όλους μας αυτό αρέσει, αρά μερικές φορές στο ποδόσφαιρο απαιτείται ρεαλισμός και κυρίως καθαρό μυαλό ανά πάσα στιγμή.

Υ.Γ. Ο κόσμος του Άρη έχει αποδείξει αμέτρητες φορές το ποιος πραγματικά είναι και δεν χρειάζεται μία παρουσία μέσα στη βροχή για να το επιβεβαιώσει. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο πλευρό της ομάδας…

Υ.Γ.1. Άπαντες περιμένουν κάποια στιγμή… καλά νέα από τον μπασκετικό Άρη. Η φετινή μαρτυρική χρονιά τελείωσε και για να μην επαναληφθεί και την επόμενη, για τρίτη (!) σερί σεζόν, καλό είναι να “τρέξουν” ορισμένες καταστάσεις. Με κορυφαία όλων φυσικά, την άρση των ban!

To Top