ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Για πάντα ζωντανός! Δύο χρόνια χωρίς τον Θωμά Γιώτα…

Μια μεγάλη απώλεια μετράει εδώ και δύο χρόνια η οικογένεια του Άρη, καθώς σαν σήμερα «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη και του «κιτρινόμαυρου» ΤΑΠ, Θωμάς Γιώτας.

Η ενασχόληση του Γιώτα με τον Άρη ξεκίνησε το 1987, όταν και διετέλεσε έφορος στο ανδρικό βόλεϊ για δύο χρόνια. Επέστρεψε στο τμήμα και στο άθλημα που αγαπούσε όσο λίγα πράγματα στη ζωή του το 1995 ως γενικός αρχηγός και να σηκώσει μαζί με τους «κίτρινους» το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας το 1997!

Τον Ιούλιο του 2013 επέστρεψε στον αγαπημένο του Άρη, παίρνοντας τα ηνία του βόλεϊ από τον απερχόμενο πρόεδρο, Νίκο Παπαδόπουλο και έχοντας στο πλευρό του – ως τεχνικό διευθυντή – τον Κώστα Χαριτωνίδη.

Τρεις μήνες μετά δεν αρνήθηκε να βοηθήσει και τον Ερασιτέχνη, ο οποίος ήταν βυθισμένος στα πολλά προβλήματα, αναλαμβάνοντας και εκεί τη θέση του προέδρου.

Μάλιστα, ήταν η χρονιά που ο σύλλογος – στις 25 Μαρτίου του 2014 – γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και ο Γιώτας είχε ενεργό ρόλο στη γιορτή που στήθηκε τότε στο Αλεξάνδρειο.

Η παρουσία του εκείνη την χρονιά τόσο στο «τιμόνι» του ΑΣ όσο και σε αυτό του ΤΑΠ συνοδεύτηκε από ποικίλες αντιδράσεις, ενώ το καλοκαίρι του ’14 ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε τις συζητήσεις για την εμπλοκή του Γιώργου Γαλανού στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μπορεί στη συνέχεια να απομακρύνθηκε από τα κοινά, αλλά παρέμεινε κοντά στον Άρη ως φίλαθλος.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, όταν οι κίτρινοι είχαν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού, του προτάθηκε να ηγηθεί της  προσπάθειας. Ο ίδιος αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις, όμως, μέχρι και λίγα 24ώρα πριν το ξαφνικό τέλος του, αγωνιούσε για την τύχη του τμήματος βόλεϊ, παρακολουθώντας, μάλιστα, τον «τελικό» με τον Παμβοχαϊκό μαζί με τον καλό του φίλο, Κώστα Χαριτωνίδη.

Ο Γιώτας “έφυγε” πρόωρα… Η μνήμη του θα μείνει σε όλους εμάς για πάντα ζωντανή…

To Top