ΑΠΟΨΕΙΣ

Για ποιο μπάσκετ να μιλήσουμε;

Δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι για μπάσκετ από τη χθεσινή ήττα του Άρη, διότι αυτό που έπαιξε ο Άρης δεν το λες μπάσκετ.

Πολλοί θα περίμεναν τον Άρη να παρουσιάσει μια αγωνιστική εξέλιξη από τον πρώτο επίσημο αγώνα του, με τον Ιωνικό για το Κύπελλο.

Δυστυχώς αν παρουσιάστηκε κάποια εξέλιξη αυτή ήταν προς το χειρότερο κι όχι προς το καλύτερο. Ομάδα που ακόμα δεν έχει αντοχές, ανάσες, ομάδα που δεν έχει αθλητικότητα, ομάδα που οι παίκτες της με το – θεωρητικά – μεγαλύτερο ταλέντο είναι – ας γραφτεί ευγενικά – εκτός φόρμας.

Χθες ο Σάββας Καμπερίδης διαπίστωσε ότι εκτός του ότι οι παίκτες του βρίσκονται εκτός φόρμας, δεν έχουν και πνεύμα ανταγωνιστικότητας. Αν αυτό συμβαίνει στη πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος, τρομάζει η ιδέα τι θα συμβεί μετά από 6-7 αγώνες.

Ο Άρης παρουσίασε μια ομάδα χωρίς κίνητρο. Μια ομάδα που κοστίζει πολλά – πάνω από 500.000 ευρώ – είναι αδιανόητο να μην έχει τουλάχιστον κίνητρο.

Είναι αδιανόητο να δηλώνει ο Ντίνος Καλαμπάκος ότι οι παίκτες του Μεσολογγίου ζούσαν και περίμεναν αυτόν τον αγώνα, που ήταν ο πρώτος της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, σε γήπεδο που δεν αποτελεί φυσική έδρα της ομάδας και χωρίς κόσμο.

Και η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών του Άρη πήγε περίπατο. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πράγματα στο ρόστερ του Άρη που δεν επιδέχονται βελτίωσης. Μπορεί αυτή η ομάδα να γίνει πιο αθλητική; Μπορεί αυτή η ομάδα να πείσει στο εσωτερικό της τον Χ Ντραγκίτσεβιτς, τον Ψ Τσάλμερς, τον Α Σούλερ ή τον Β Ντεκόζι να βρουν κίνητρο, όταν δεν το έχουν καν την πρώτη αγωνιστική;

Ο Καμπερίδης προφανώς και είναι υπεύθυνος για την επιλογή των παικτών και τη δημιουργία αυτού του ρόστερ, προφανώς και έχει ευθύνες γιατί ο Άρης που έχει στο μυαλό του παίζει κάτι σαν μπάσκετ και όχι μπάσκετ και έχει “χτυπητές” αδυναμίες, με τις οποίες θα πρέπει να μάθει να ζει… Μπορεί να κερδίσει αγώνες; Όποιος φέρει στο μυαλό του την εικόνα των δύο πρώτων επίσημων αγώνων δυσκολεύεται να δει τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης μπορεί να κυριαρχήσει στο παρκέ απέναντι σε μια ομάδα της Basket League όταν δεν το έκανε με τον νεοφώτιστο Χαρίλαο Τρικούπη…

To Top