ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Για πρώτη φορά ο Άρης αντιμετωπίζει την Γκραν Κανάρια στην πλούσια Ευρωπαϊκή ιστορία του

Ο Άρης έχει αντιμετωπίσει στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του πολλές ισπανικές ομάδες, όμως θα είναι η πρώτη φορά φέτος, που θα αναμετρηθεί με την Γκραν Κανάρια.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν βρεθεί αντίπαλοι με όλες τις μεγάλες ομάδες της Ισπανίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ταουγκρές, Μάλαγα, Μπανταλόνα, Βαλένθια, Σαραγόσα κ.α.), αλλά δεν είχαν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι με την Γκραν Κανάρια.

Η κάτοχος του EuroCup έχει σχεδόν μόνιμη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2000 και μετά, μετρώντας 18 σεζόν στην Ευρώπη με 271 παιχνίδια.

Ο…αγαπημένος της ευρωπαϊκός θεσμός, πάντως, είναι το EuroCup, στον οποίο έχει δώσει περισσότερους από τους μισούς αγώνες της (ευρωπαϊκής ιστορίας της), ενώ η φετινή θα είναι η 16 συμμετοχή της.

Πέρυσι κατέκτησε τη διοργάνωση, κερδίζοντας σε μονό τελικό που έγινε στην έδρα της, την “Gran Kanaria Arena”, την Τουρκ Τέλεκομ με 71-67, αλλά επέλεξε για οικονομικούς λόγους να μην αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Ήταν φιναλίστ το 2015, χάνοντας τον τίτλο από τη ρωσική Χίμκι, σε διπλούς τελικούς και δύο χρονιές, το 2016 και το 2021 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

To Top