Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στην Bundesliga η Χολστάιν Κιέλου

Η Χολστάιν Κιέλου, που εδρεύει στην βόρεια Γερμανία, εξασφάλισε για πρώτη φορά στην Ιστορία της την άνοδο στην μπουντεσλίγκα, μετά την ισοπαλία 1-1 που παραχώρησε στην Φορτούνα Ντίσελντορφ (σ.σ. ο γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Χρήστος Τζόλης), η οποία διεκδικεί επίσης μία θέση στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου, είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω των μπαράζ στο τέλος του μήνα.

Με 65 βαθμούς η Χολστάιν δεν «απειλείται» από την ομάδα του Ντίσελντορφ (σ.σ. έχει 60 βαθμούς), ενώ στην δεύτερη θέση, βρίσκεται η Σανκτ Πάουλι, που εάν δεν ηττηθεί από την Οσναμπρικ θα πάρει το «εισιτήριο» της ανόδου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά για την ομάδα από το Κίελο στην Bundesliga, από το 1963 όταν και ιδρύθηκε. Η Χολστάϊν στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας το 1912, ως μέλος της Oberliga Nord, ενός από τα πέντε πρωταθλήματα που συναποτελούσαν την πρώτη κατηγορία της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τη δημιουργία της Bundesliga.

Με την 5η θέση στην Oberliga North της περιόδου 1962-63, η Χολστάϊν άρχισε την παρουσία της στο γερμανικό ποδόσφαιρο από την Β` κατηγορία και δεν συμμετείχε στην πρώτη χρονιά της μπουντεσλίγκα. Στην συνέχεια, «περιηγήθηκε» μεταξύ της 2ης, 3ης και μερικές φορές ακόμη και της 4ης κατηγορίας (2012-13).

Ανέβηκε στην 2η κατηγορία την άνοιξη του 2017 και το 2021 κατέλαβε την 3η θέση, αποτυγχάνοντας απέναντι στην Κολωνία στα πλέι οφ της Bundesliga.

To Top