Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας ορίστηκαν τρεις γυναίκες να διευθύνουν αγώνα

Η Στεφανί Φραπάρ θα σφυρίξει την αναμέτρηση της Τρουά με τη Μονακό, έχοντας βοηθούς τις Μανουέλα Νικολοσί και Έλοντι Κοπαλά. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ligue 1 θα διεξαχθεί αγώνας στον οποίο το διαιτητικό τρίο θα αποτελείται μόνο από γυναίκες.

Η Γαλλίδα διαιτητής Στεφανί Φραπάρ είναι μια πρωτοπόρος στη διαιτησία, καθώς έχει σημειώσει μια σειρά από ρεκόρ στο ποδόσφαιρο ανδρών.

Στην επόμενη αγωνιστική της Ligue 1 θα σημειωθεί ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, καθώς θα διευθύνει τον αγώνα της Τρουά με τη Μονακό, έχοντας ως βοηθούς της δύο γυναίκες, τη Μανουέλα Νικολοσί και την Έλοντι Κοπολά, όπως αναφέρει η Equipe.

Ο συγκεκριμένος ορισμός γίνεται στο πλαίσιο προετοιμασίας της συγκεκριμένης διαιτητικής ομάδας για το Μουντιάλ Γυναικών που θα γίνει τον Ιούλιο του 2023. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ρομέν Ντελπέτς.

Υπενθυμίζεται πως η Στεφανί Φραπάρ είχε γράψει ξανά ιστορία όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ, ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ενώ σφύριξε και στα τελικά του τουρνουά τον αγώνα Κόστα Ρίκα – Γερμανία.

Επίσης, η Γαλλίδα ρέφερι τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε σε αγώνα ανδρών του Champions League και συγκεκριμένα το Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου (3-0), ενώ το 2019 διηύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι (κ.α. 1-1, παρ. 2-2, πεν. 5-4).

To Top