ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για πρώτη φορά στον πάγκο της Ρόμα ο 17χρονος Κεραμίτσης που πέρασε από τις ακαδημίες του Άρη!

Ο 17χρονος Έλληνας στόπερ βρίσκεται μεταξύ των επιλογών του Ζοσέ Μουρίνιο για την αναμέτρηση εναντίον της Κάλιαρι στο «Olimpico».
Το όνειρό του ζει στη Ρόμα ο Δημήτρης Κεραμίτσης καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται στον πάγκο των «τζιαλορόσι» για την αναμέτρηση εναντίον της Κάλιαρι στο «Olimpico» για την 22η αγωνιστική της Serie A.

Oι πολλές απουσίες που έχει η ομάδα της Αιώνιας Πόλης στην άμυνα, αναγκάζει τον Ζοσέ Μουρίνιο να στραφεί σε λύσεις από την Primavera.

Συγκεκριμένα, οι «λούπι» δεν έχουν απέναντι στους Σάρδους τους Κρις Σμόλινγκ (τραυματίας), Ρότζερ Ιμπάνιες και Μπράιαν Κριστάντε (συμπλήρωσαν) και διαθέτουν μόλις δύο ετοιμοπόλεμους στόπερ, τους Μάρας Κουμπούλα και Τζιανλούκα Μαντσίνι.

Μάλιστα, εκτός από τον Έλληνα στόπερ που έχει πάρει μάλιστα και νούμερο, το 75, για τη φανέλα του, ο άλλος παίκτης που αρπάζει την ευκαιρία για να βρεθεί απόψε στην αποστολή είναι ο συνομήλικος του, Ισπανός αριστερός μπακ, Κοντίνα Ολιβέρας.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης άφησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά αποτυπώματα στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε από τις ακαδημίες των Άρη, Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΠΑΟΚ ενώ σε ηλικία 14 ετών επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΜΣ Πανοράματος.

Η συνέχεια βρήκε τον ταλαντούχο αμυντικό στον Θερμαϊκό Θέρμης και την ΑΕ Κρήνης μέχρι να λάβει τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο «μπελ παέζε» για λογαριασμό της Έμπολι. Παρά το γεγονός πως οι «ατζούρι» της Τοσκάνης διαθέτουν κορυφαίες ακαδημίες δίνοντας βάση στην εξέλιξη των παικτών με το βλέμμα στραμμένο και στην κερδοφορία τους αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οικονομικά, ακόμη και τα κλαμπ μέσης ταχύτητας στη χώρα, το εκτόπισμα του ταλέντου του Κεραμίτση τον φέρνει, τον Αύγουστο του 2021, στη Ρώμη.

Εκεί ο 17χρονος πλέον Δημήτρης θα πάρει την ευκαιρία του στην ομάδα Κ18 των «τζιαλορόσι», και έπειτα στην Primavera με προπονητή τον Αλμπέρτο Ντε Ρόσι, πατέρα του θρύλου του συλλόγου, Ντανιέλε μετρώντας μάλιστα φέτος οκτώ συμμετοχές με την ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή, 8 βαθμούς μπροστά από τη 2η Κάλιαρι.

Σημειώνεται πως ο νεαρός άσος της Ρόμα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 αλλά ήδη γίνεται μπρα ντε φερ μάνατζερ και άλλων ομάδων για την περίπτωσή του όμως τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του παραμένουν προσγειωμένοι στην… ιταλική πραγματικότητα, το «πανεπιστήμιο» της θέσης του αμυντικού.

 

To Top