Για πρώτη φορά στους «8» η Κολομβία, επόμενη αντίπαλος η Αγγλία (video)

Η ομάδα της Κολομβίας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των «8» στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο οι Τζαμαϊκανές έχασαν πολλές ευκαιρίες και η νέα γενιά έδειξε το ταλέντο της.

Μετά από έναν αγώνα στον οποίο φάνηκε η φοβερή θέληση των Τζαμαϊκανών να συνεχίσουν στο τουρνουά, οι Κολομβιανές κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η αρχηγός της Κολομβίας, Καταλίνα Ούσμε, έκανε το χρέος της και στο 51ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα της, ένα γκολ που κρίθηκε αργότερα καθοριστικό. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δεν κατάφερε να αποκρούσει η τερματοφύλακας της Τζαμάικα στη διοργάνωση, μετά από συνολικά 321 λεπτά αγώνων.

Οι Τζαμαϊκανές δεν είχαν τις λύσεις στο παιχνίδι της Κολομβίας, έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν ώστε να μπορέσουν μετά να ελπίζουν σε νίκη όμως τελικά έμειναν εκτός συνέχειας.

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Κολομβίας που θα αγωνιστεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, με επόμενη αντίπαλό της να έχει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία σε ένα παιχνίδι που αναμένεται απολαυστικό.

To Top