Για την Ολυμπιακή πρόκριση και ο «μικρός» Νικολαΐδης

Διπλή εκπροσώπηση φιλοδοξεί να έχει η οικογένεια Νικολαΐδη, αλλά και αυτή του… Άρη, στο άθλημα του τάε κβον ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012! Κι αυτό, επειδή μετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο μικρότερος αδερφός του, Ανέστης, ετοιμάζεται να διεκδικήσει κι εκείνος την Ολυμπιακή πρόκριση. Το πρώτο τεστ για το νεαρό πρωταθλητή θα δοθεί την επόμενη Πέμπτη (27/10), στη Μίκρα, στους αγώνες επιλογής για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας.

Ο 22χρονος Ανέστης, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του Αλέξανδρου και φυσικά είναι… τρελός αρειανός, θα συμμετάσχει στην κατηγορία έως 80 κιλών, απέναντι σε άλλους δύο Έλληνες αθλητές. Οι αγώνες επιλογής θα γίνουν την Πέμπτη 27/10 το μεσημέρι (12:00) στο κλειστό του χάντμπολ στη Μίκρα και ο καλύτερος από τους τρεις αθλητές της κατηγορίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά του Καζάν, στη Ρωσία (24-25 Ιανουαρίου 2012). Εκεί, η κατάκτηση ενός μεταλλίου θα ισοδυναμεί με πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αφού κατέκτησε μετάλλιο στο αντίστοιχο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά, στο Αζερμπαϊτζάν.

Εξίσου μεγάλο ταλέντο δείχνει να έχει και ο κατά δέκα χρόνια νεότερός του, Ανέστης, ο οποίος άλλωστε είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία ανδρών. Φέτος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην πόλη Γκιεονγκτζού της Κορέας, επιβεβαίωσε την αξία του, παίρνοντας την 8η θέση και αφήνοντας μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

To Top