ΜΠΑΣΚΕΤ

Για την πρώτη νίκη στην Πάτρα ο πληγωμένος Αρης κόντρα στον Απόλλωνα (17.00, PRESSARIS LIVE)

Με δύο απουσίες βασικών ψηλών θα αγωνιστεί ο Άρης στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα (17:00, PRESSARIS LIVE) για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Μάνι Μπέιτς, ως γνωστόν, χάνει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν -αν όχι ολόκληρη- και ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς μένει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες με αιτία το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη στη Λιθουανία την περασμένη Τρίτη.

Έτσι, ο Άρης θα παραταχθεί στην Πάτρα με  ψηλούς τους Σανόγκο και Ντε Σόουζα, ενώ στο «4» βοηθάει ο Σλαφτσάκης και εκεί αναμένεται να πάει ο Χάρελ. Ακόμα, ο Περσίδης, ο οποίος προέρχεται από διάστρεμμα, έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις, δεν είναι έτοιμος στο 100%, όμως αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Απόλλων και Άρης θα συμπληρώσουν 70 αγώνες στη μεταξύ τους ιστορία, από καταβολής Α’ Εθνικής. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο τόσο στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων, όσο και ειδικότερα σε εκείνες που έγιναν στην Πάτρα. Έφυγαν μάλιστα από την έδρα του Απόλλωνα με τη νίκη, στις έξι από τις τελευταίες εννιά επισκέψεις τους.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι, μετά την «100άρα» του αγώνα της περιόδου 2003-04 (102-97) που είναι και η μοναδική αυτών των αγώνων, δεν έχουν ξεπεράσει τους 78 πόντους στους 10 τελευταίους που έδωσαν ως γηπεδούχοι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ανταγωνιστική στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, πριν ηττηθεί με 72-81. Με αυτό τα αποτέλεσμα εξισορροπήθηκαν τα αποτελέσματα του Άρη στην πρεμιέρα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφού μετράει πλέον 16 νίκες και 16 ήττες.

O Καστρίτης και οι παίκτες του θα κάνουν το καλύτερο για την πρώτη νίκη.

To Top