ΜΠΑΣΚΕΤ

Για το καλύτερο μετά από καιρό ο Άρης κόντρα σε Παναθηναϊκό (17.15, PRESSARIS LIVE)

Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο Άρης (17.15, PRESSARIS LIVE)) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Δημήτρης Κατσίβελης και Τζόναθαν Σταρκ θα μείνουν εκτός από το τελευταίο παιχνίδι του Top-6, με τον Έρικ Ριντ να μπαίνει στην εξάδα των ξένων.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κλείνει τις υποχρεώσεις της στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος, 23 μέρες μετά από το τελευταίο παιχνίδι της, εν όψει της έναρξης των play-offs, την ερχόμενη Παρασκευή (17/05) κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας.

Η προετοιμασία  ολοκληρώθηκε με μία μεσημεριανή χθεσινή προπόνηση.

Διαιτητές θα είναι οι Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Σωτήρης Καραποστόλου, δήλωσε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι το πρώτο μας παιχνίδι μετά από 23 μέρες, όποτε η προσοχή μας και η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι σε υψηλά επίπεδα λόγω της μπασκετικής αποχής, αλλά και του αντιπάλου.

Θέλουμε να δούμε από την ομάδα μας πράγματα που δουλέψαμε όλες αυτές τις μέρες και να μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε απέναντι σ’ έναν παρά πολύ δυνατό αντίπαλο, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια και στα play-offs».

Ο Άρης που θα μπει στα play off από την 5η θέση και με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, θα κλείσει τους αγώνες του στο Παλέ εκεί όπου έχει φέτος ρεκόρ 7-5. Ως γηπεδούχος μπορεί να μειώνει ελαφρώς την επιθετική παραγωγικότητα του (σημειώνει 74,75 πόντους έναντι των 75,12 που έχει μακριά από το γήπεδο του) ωστόσο βελτιώνει σημαντικά την αμυντική επίδοση του, δεχόμενος σχεδόν 10 πόντους λιγότερους από εκείνους του εκτός έδρας παθητικού του (70,83 έναντι 80,64).

Χωρίς τέσσερις παίκτες ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική του TOP-6 της Stoiximan Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κώστα Σλούκα – Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που συνεχίζουν τις θεραπείες τους, τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που ταλαιπωρείται από ίωση και τον Κώστα Αντετοκούνμπο που έμεινε στην Αθήνα για οικογενειακή υπόθεση.

To Top