Για το στέμμα στο Masters 1000 οι Ρούμπλεφ και Ρούνε

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ και Χόλγκερ Ρούνε θα διεκδικήσουν σήμερα (16/4) το τρόπαιο στην πρώτη διοργάνωση ATP Masters 1000 σε χωμάτινο γήπεδο της σεζόν, στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Και οι δύο έδειξαν τις ικανότητες τους στους χθεσινούς ημιτελικούς που επλήγησαν από τη βροχή.
Ο Ρούμπλεφ ολοκλήρωσε μια επιστροφή ενάντια στον Τέιλορ Φριτζ, (5-7,6-1,6-3) ενώ ο Ρούνε ξεπέρασε πολύ΄δύσκολα (1-6,7-5,7-5) τον Γιανίκ Σίνερ σε μια συναρπαστική απογευματινή συνάντηση.
Παρά τις σωματικές του καταπονήσεις από τον αγώνα, ο 19χρονος Δανός δεν χρειάζεται επιπλέον κίνητρο καθώς κυνηγά το δεύτερο στέμμα του στο ATP Masters 1000.
«Είναι η τελευταία ώθηση, είναι ο τελευταίος αγώνας του τουρνουά», είπε ο Ρούνε, ο οποίος είναι ο πρώτος έφηβος που έφτασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον 19χρονο τότε Ραφαέλ Ναδάλ το 2006.
«Παίξαμε ο ένας με τον άλλο δύο φορές. Είναι 1-1, οπότε σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον».

Αυτές οι δύο συναντήσεις σε επίπεδο περιοδείας πραγματοποιήθηκαν και οι δύο τους τελευταίους έξι μήνες. Ο Ρούμπλεφ ήταν ένας από τους πέντε top-10 παίκτες που κέρδισε ο Ρούνε κατά τη διάρκεια της εκπληκτικής του κατάκτησης του τίτλου Rolex Paris Masters τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ο 12 φορές νικητής ATP Tour πάρει την εκδίκησή του με δραματικό τρόπο στο Australian Open του Ιανουαρίου.

Και οι δύο παίκτες κυνηγούν τον πρώτο τους τίτλο του 2023. Ο Ρούμπλεφ έχει 17-8 στη σεζόν, απολογισμός που περιλαμβάνει μία πορεία στον τελικό του Ντουμπάι, ενώ ο Ρούνε είναι 17-7, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ATP.

«Το κλειδί για μένα είναι να μην σκέφτομαι», είπε ο Ρούμπλεφ, όταν ρωτήθηκε αφού νίκησε τον Φριτζ αν σκεφτόταν την τελευταία του ήττα από τον Τσιτσιπά.
«Ο Χόλγκερ είναι ο τύπος που τρέχει πολύ και τρέχει πολύ καλά», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωταθλητής. «Διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι πολύ ταλαντούχος.»

Όποιος και αν επικρατήσει, αυτή θα είναι μια σημαντική στιγμή για τον νέο πρωταθλητή του Μόντε Κάρλο. Ο Ρούμπλεφ, πέντε φορές πρωταθλητής σε επίπεδο ATP 500, αγωνίζεται για τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, ενώ μια νίκη για τον Ρούνε θα έβλεπε τον Δανό να ανεβαίνει αύριο (17/4) στο Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Τα δύο τελευταία χρόνια -2021 και 2022-νικητής ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

To Top