ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Για όλα όσα δεν γίνονται”

O Δημήτρης Σαχινίδης μοιράζεται με τους αναγνώστες του PRESSARIS τις σκέψεις του για τον μπασκετικό Άρη.

Αναλυτικά:

Ο μπασκετικός Άρης λοιπόν προέρχεται από μια ακόμα τραγική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό που αυτόματα του στέρησε την συμμετοχή του μετά από 14 χρόνια στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Α.Ε.Κ. στο Ηράκλειο με το νέο έτος. 
Το εύκολο  είναι να μιλήσουμε για μια ακόμη κακή ήττα και μια χρυσή ευκαιρία που χάθηκε. Εγώ όμως προτιμώ να εστιάσω στο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης που φυσικά δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που μαστίζουν την ομάδα σε διοικητικό επίπεδο κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο έχουν αντίκτυπο στην αγωνιστική της εικόνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς μέτρια. Δεν είναι μόνο οι 49 πόντοι κόντρα στον κάκιστο και κουρασμένο από το παιχνίδι του στη Βαρκελώνη Ολυμπιακό είναι κυρίως η συνολική εικόνα και η υγεία που δυστυχώς δεν αποπνέει η ομάδα κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα με έναν Παναγιώτη Γιαννάκη να φαίνεται ότι παλεύει κόντρα σε θεούς και δαίμονες όντας κυριολεκτικά απελπιστικά μόνος του.
Αυτό βέβαια ήταν κάτι που λίγο-πολύ ξέραμε όλοι μας ότι θα συμβεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα πρόσληψής του στην ομάδα έγινε αντιληπτό από τον κάθε φίλο της ομάδας πώς η παρουσία του στο Nick Galis Hall θα αποτελεί ασπίδα για όλο το φάσμα του μπασκετικού Άρη.
Θα ήταν όμως το λιγότερο αφελές να πιστέψει κάποιος πώς κάτι τέτοιο θα μπορεί να διαρκέσει αιώνια κι αυτό γιατί όσα πράγματα και να προσδίδει στην ομάδα η παρουσία ενός θρύλου του μπάσκετ από την θέση του προπονητή κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί και μια σειρά από βιώσιμες λύσεις που θα μπορέσει να εγγυηθεί ένα καλύτερο σε κάθε περίπτωση αύριο, πείθοντας παράλληλα μέχρι και τον πλέον δύσπιστο πώς κάτι επιτέλους κινείται.
Οι δύο χορηγικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν από την πλευρά της Κ.Α,Ε. την περασμένη εβδομάδα είναι καλοδεχούμενες, είναι σαφές όμως πώς δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα της γενικής άπνοιας και στασιμότητας που παρατηρείται και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ανησυχητικά επικίνδυνο.
Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα καλείται να παίξει και μπάσκετ έχοντας στο αγωνιστικό της πρόγραμμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμετρήσεις οι οποίες μπορεί να είναι νωρίς για να ισχυριστεί κανείς ότι κρίνουν πράγματα, αλλά επιβάλλεται να κερδηθούν για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω τουλάχιστον επί του παρόντος.
Το νόημα είναι πώς πρέπει να γίνει κάτι δραστικό άμεσα γιατί ο μπασκετικός Άρης υποχρεούται βάσει ιστορίας να  συνεχίσει να υπάρχει με ή χωρίς την παρουσία της οικογένειας Λάσκαρη στην ομάδα.
To Top